Wilders hekelt “gezwets over CO2-nonsens” Kaag: “Wereldvreemde, elitaire neppolitica”

Datum:
 • dinsdag 1 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  PVV-leider Geert Wilders heeft stevig uitgehaald naar D66-leider Sigrid Kaag. Wilders vindt het ongekend dat Kaag 'zwetst' over 'CO2-nonsens' in tijden van een economische crisis. Volgens de PVV-voorman moet de minister van Financiën zich meer bezig houden met de economie van Nederland.


  Bart Reijmerink 1-11-2022


  Deze week is het de week van het klimaat. Minister Sigrid Kaag wil graag stilstaan bij deze klimaatweek; volgens de D66-leider is de wereld sinds haar jeugd ingrijpend veranderd en is het tijd dat nog veel meer Nederlanders bewuster gaan leven. 

  'Sinds mijn jeugd is de wereld ingrijpend veranderd. De opwarming van de aarde heeft de natuur ernstig aangetast. De klimaatcrisis is daarbij ook een crisis in ongelijkheid - armere landen worden vaak onevenredig hard getroffen. Verandering begint met een goed voorbeeld. Na jaren van klimaatstilstand is Nederland begonnen aan een inhaalslag, waaraan iedereen kan bijdragen - burgers en bedrijven. Dat is het doel van de Nationale Klimaatweek', schrijft de minister.

  Minister Kaag roept Nederlanders dan ook op om in actie te komen en groenere leefstijl aan te nemen: 'Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Kom ook in actie!'

  De oproep van de minister raakt een gevoelige snaar bij PVV-voorman Geert Wilders, die van mening is dat er urgentere problemen spelen op dit moment.

  'Mensen hebben geen cent te makken, kunnen de boodschappen niet meer betalen, durven de verwarming niet aan te zetten, hebben geen geld voor ‘n nieuwe jas voor hun kinderen en jij zwetst over CO2-nonsens, als een wereldvreemde van de werkelijkheid losgezongen elitaire neppolitica', aldus Wilders.

   

  Wilders is niet de enige die kritiek uit op de oproep van de minister. BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen houdt er een soortgelijke mening op na: minister Kaag moet zich meer bezig houden met haar eigen portefeuille.

  'Mensen komen niet rond, mevrouw. Ze lijden honger en kou. Omdat ze de door de overheid aangezwengelde energiekosten en inflatie NIET kunnen betalen. Mijn advies? Ga het land besturen. En houd u niet bezig met klimaatbeleid en digitale munten. En o ja: red de bakkers!', schrijft Van Tellingen.

  NieuwRechts

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Kaag is volkomen gestoord, met geld strooien aan terroristen, geld wat ze van de Nederlanders rooft en maar door gaan met haar idiote plannen.
  D'66 bestaat uit landverraders en psychopaten.

  Een reactie posten