Wilders hekelt economisch beleid kabinet: "Half Nederland valt om"

Datum:
 • woensdag 2 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  PVV-voorman Geert Wilders heeft dinsdagavond tijdens een Kamerdebat over de hoge inflatie zijn zorgen geuit over de staat van Nederland.


  Bart Reijmerink 2-11-2022


  Volgens Wilders trekken veel Nederlanders het niet meer, ondertussen kunnen mensen in nood nauwelijks rekenen op de steun van het kabinet, stelt Wilders. 

  Geert Wilders kaartte, het in zijn ogen, karige noodmaatregelenpakket van het kabinet aan. Volgens de PVV-politicus moet het kabinet veel meer investeren in mensen die het nodig hebben.

  "Heel veel mensen in Nederland trekken het niet meer. De inflatie, de prijs van energie en de peperdure boodschappen zorgen ervoor dat ze moeten leven van ongelofelijk weinig geld. Mensen met een baan, mensen met een uitkering, mensen met een minimuminkomen, mensen met een modaal inkomen en hardwerkende Nederlanders die tot voor kort het hoofd nog maar net boven water konden houden, gaan nu massaal kopje-onder. Het is vandaag 1 november en Het Financiele Dagblad kopte vanmorgen dat er nog veel meer prijsverhogingen in de supermarkten op komst zijn; de gifbeker is nog lang niet leeg. Mensen hebben echt veel meer financiële hulp nodig dan ze nu krijgen, en niet over een paar maanden, maar nu, dit jaar nog."

  Wilders vindt het ongekend dat bijvoorbeeld asielzoekers op meer financiële steun kunnen rekenen dan Nederlanders. Wilders "schaamt" zich dan ook om in Nederland te wonen op dit moment.

  "Ik schaam me om in een land te wonen waar mensen zo moeten leven, waar zo veel mensen financieel klem zitten. Ik zou ze allemaal persoonlijk willen helpen, maar dat kan natuurlijk niet. Maar het kabinet kan dat wel, althans, het kan veel meer doen dan het nu doet. Zeker voor dit jaar doen ze volstrekt te weinig en dat is onvergeeflijk. Ze helpen liever asielzoekers."

  De PVV-voorman somt op waar asielzoekers en vluchtelingen aanspraak op kunnen maken: "Het is toch schandalig dat asielzoekers in dit land, behalve gratis zorg zonder eigen risico, ook gratis onderdak krijgen, zelfs op luxe cruiseschepen, met gratis verwarming, met drie maaltijden per dag, met keuze uit verschillende soorten vlees, groenten en aardappelen, en dat ze halve appeltaarten per persoon naar binnen werken als dessert? Ze krijgen, als ze in Nederland mogen blijven, ook nog met voorrang een sociale huurwoning ten koste van de Nederlanders. Hoe ziek is dit land als we asielzoekers alles gratis geven en Nederlanders die hier hun hele leven lang hebben gewoond en gewerkt, laten stikken? Hoe ziek is dit land als onze eigen mensen tot op het bot worden vernederd en gediscrimineerd en het vaak slechter hebben dan alle asielzoekers? Hoe ziek is dit land als zelfs chronisch zieken met hoge energiekosten vanwege een elektrische stoel of thuisdialyse, niks extra's krijgen van dit kabinet?"

   

  0 reacties :

  Een reactie posten