Vermeend antisemitisme David Icke overschaduwt vredesdemonstratie,’ stelt columnist Ab Gietelink

Datum:
 • donderdag 3 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • ‘Laten de media zich afleiden door ongegronde aantijgingen?’ 


  3-11-2022


  Vermeend antisemitisme David Icke overschaduwt vredesdemonstratie,’ stelt columnist Ab Gietelink


  ZIE HIER de uitzending



  De vredesdemonstratie van 6 november in Amsterdam dreigt ondergesneeuwd te raken doordat spreker David Icke beschuldigd wordt van antisemitisme. ‘Laten de media zich afleiden door ongegronde aantijgingen?’ vraagt columnist Ab Gietelink zich af.De vredesdemonstratie van 6 november in Amsterdam dreigt ondergesneeuwd te raken doordat spreker David Icke beschuldigd wordt van antisemitisme. ‘Laten de media zich afleiden door ongegronde aantijgingen?’ vraagt columnist Ab Gietelink zich af.

  Icke is een wereldberoemde auteur en begenadigd spreker met scherpe kritiek op de westerse politiek en media. Hij fileerde het corona-beleid en ook de westerse houding richting de oorlog in Oekraïne spaart hij niet. Controversieel is zijn ‘reptilian-theorie’ over de evolutie van wereldwijde machtsstructuren. Deze theorie voedt talloze kwalijke mediaspeculaties waarin een verband wordt gelegd met antisemitisme. Zonder te verwijzen naar bronnen stelde het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) onlangs dat Icke ‘oude antisemitische verhalen verpakt in een nieuw jasje’.

  In een recent interview met Samen voor Nederland-voorman Mordechai Krispijn – de organisator van de demo, die zelf joodse wortels heeft – ontkende Icke echter alle beschuldigingen en bevestigde hij volmondig de verschrikkingen van de Holocaust.

  De reguliere media speculeren echter driftig over het cancelen van Icke. “Vrijheid van meningsuiting is voor de media steeds minder minder vanzelfsprekend. En het spook van censuur rukt de afgelopen jaren steeds verder op binnen het publieke domein,” stelt Gietelink vast. De Immigratie en Naturalisatiedienst onderzoekt zelfs of Icke de toegang tot het land kan worden ontzegd.

  De ongegronde beschuldigingen van antisemitisme dreigen de vredesdemonstratie te overschaduwen. “Zullen de dominante media zich laten afleiden door de zoveelste onterechte beschuldiging van het CIDI, of gewoon aandacht geven aan Nederlandse vredesinitiatieven aangaande de Oekraïne-oorlog?” vraagt Gietelink zich af.

  Redactie Blckbx

  Gekopieerd!

  3 reacties :

  Anoniem zei

  "Onze" Regering heeft Icke dan ook de toegang tot ons land ontzegd, dit op grond van valse beschuldigingen.
  Hoe diep kun je nog zinken als mens en als Regering om je dictatuur zo duidelijk tentoon te stellen?

  Anoniem zei

  Als de media het over antisemitisme wil hebben en triomfantelijk weet te melden dat David Icke de toegang tot het land wordt verboden op basis van vermeend antisemitisme, dan wordt het de hoogste tijd dat Sigrid Kaag als allergrootste bewezen antisemitist de toegang tot Nederland wordt ontzegd zodat ze ongestoord in Palestina kan wonen met haar palestijnse man zodat ze niet meer vanuit haar functie als minister nog tientallen miljoenen kan overmaken aan palestijnse terroristen waarbij Joodse kinderen omkomen.

  Anoniem zei

  Kaag, de werkelijke antisemiet: https://www.ninefornews.nl/kaag-begint-over-antisemitisme-maar-was-zelf-medeverantwoordelijk-voor-de-dood-van-een-17-jarig-joods-meisje/

  Een reactie posten