Motie van wantrouwen ingediend tegen Stikstofminister Van der Wal

Datum:
 • donderdag 3 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Volgens Wybren van Haga is de positie van de minister onhoudbaar geworden:


  Bart Reijmerink 2-11-2022 


  Dinsdagavond kwam Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) met slecht nieuws. Er blijkt een fout te zijn gemaakt in de berekening van de lijst met de top 100 grootste ammoniakuitstoters. BVNL-voorman Wybren van Haga heeft besloten naar aanleiding van deze "zoveelste blunder" een motie van wantrouwen in te dienen tegen de minister. 

  Dinsdagavond bracht Stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) slecht nieuws naar buiten. Het RIVM heeft haar geïnformeerd dat er een fout is gemaakt met de berekening van de lijst met de top 100 grootste ammoniakuitstoters.

  Naar eigen zeggen baalt Van der Wal 'verschrikkelijk' van de fout. 'Het mag niet zo zijn dat jouw bedrijf wordt aangemerkt [...] als het dus niet is vast te stellen is of deze bedrijven terecht op de lijst staan.' Daarom roept Van der Wal het RVM op om de systemen extern te laten toetsen, en een kloppende lijst aan te leveren. Ze zal dit verzoek indienen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, laat ze weten.

  Volgens Wybren van Haga is de positie van de minister onhoudbaar geworden: "Met een minister die fout op fout stapelt en de schuld vervolgens altijd bij een ander legt, is niemand in dit land geholpen; de boeren nog wel in het minst. Van der Wal is eindverantwoordelijk voor deze zoveelste blunder en niemand anders."

  Daarom heeft de BVNL'er besloten om een motie van wantrouwen in te dienen: "Dit foutencircus trekt nu al veel te lang door het boerenland en laat een spoor van vernieling en verdriet achter bij hardwerkende mensen. Weet u nog? Het bekritiseerde stikstofkaartje wat ingetrokken moest worden, de verkeerde lijst van uitstoters in april, opnieuw rekenfouten in de herziene versie en nu klopt de lijst weer van geen kanten. Als je dit binnen een bedrijf niet presteert, dan is het de uitgang wat rest."

  0 reacties :

  Een reactie posten