-Frits Bosch- 'NRC Handelsblad, bye bye, zwaai zwaai!'

Datum:
 • zondag 27 november 2022
 • in
 • Categorie:
 •  NRC Handelsblad heb ik opgezegd na een abonnement van 45 jaar. Wat een verlossing!


  Frits Bosch 27-11-2022


  De krant was verworden van m’n dagelijkse vriend tot m’n dagelijkse vijand. Hoe is dat zo gekomen? Terugkijkend denk ik dat het door de komst van de Belgische hoofdredacteur Peter Vandermeersch gekomen is die de krant definitief linksaf deed slaan. Van mijn Belgische vrienden begrijp ik dat Vandermeersch aldaar behoorlijk door z’n portie sympathie heen zat en uitweek naar ons land.

  Vandermeersch trad in 2010 aan tot 2019. Toen begon het bashen van rechts. Sinds Vandermeersch bestaat er niet rechts, maar enkel radicaal rechts, extreem rechts of populistisch rechts. Doorhalen wat niet verlangd wordt. Burgers die de massa immigratie beu zijn worden per definitie in die hokjes geduwd. “Probeer eens normaal te discussiĆ«ren NRC Handelsblad! Probeer eens wat respect op te brengen. Actie is reactie en als we gaan katten dan doe ik mee. Your ballroomdays are over baby!”

  Bij zijn afscheid liet Vandermeersch in het dagelijkse tv programma van de Tiran en in de krant weten hoe hij over het Nederlandse volk dacht: hij walgde van ons. Hij vertrok naar Ierland en sindsdien hebben we nooit meer van hem vernomen. Good riddance. Sinds 2019 is Peter Moerland hoofdredacteur en het bleef the same old song. Men verbaast zich over de Tiran, maar ter linkerzijde is het niets anders dan dat in allerlei gradaties. De spreuk van de krant is van oudsher Lux et Libertas, naar de liberale staatsman Thorbecke, maar in feite is het Rabiaat Links et Woke, naar Karl Marx.

  De onafzienbare rij columnisten zijn niet vervelend, nee, ze zijn buitengewoon irritant en niet te verdragen, op een enkele uitzondering na zoals een Turkse dame. Op het laatst las ik enkel nog de autorubriek in de zaterdagkrant. Dat is te weinig. De krant noemt zich heel pretentieus kwaliteitskrant. De columnisten van De Telegraaf zijn aanzienlijk beter. Ze hebben naar mijn mening veel meer te melden van een uitmuntende kwaliteit.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  De columnisten van NRC zouden ‘progressief’ zijn, klopt, vooruitstrevend naar de hel. Het is zeer behoudend wat ze te vertellen hebben, alles staat in dienst van behoud van de macht op links. Dit in nauwe samenwerking met linkse politieke partijen en wetenschappers. Het Kartel is veel meer dan enkel de politieke partijen. Het is goed dat een partij als Forum voor Democratie voor enige ‘ophef’ zorgt en de vinger op de zere plek legt. Dat doet natuurlijk pijn ter linkerzijde maar is een zegen voor de broodnodige diversiteit van opinies en een zegen voor onze democratie.

  Maakt me dit vrolijk? Nee, allerminst. We zitten fors in het moeras en deze krant duwt ons daar dieper in. Lux et Libertas. Thorbecke draait zich in zijn graf nog eens om…

  Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

  -Frits Bosch- 'NRC Handelsblad, bye bye, zwaai zwaai!'
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten