Ebru Umar: ''Kap. Met. Cancellen!''

Datum:
 • woensdag 2 november 2022
 • in
 • Categorie:
 •  Ebru Umar heeft vandaag een haar ''J'accuse'' geschreven waarbij ze iedereen voor de bus gooit die haar de afgelopen 18 jaar heeft gecanceld.


  Mark Jongeneel 2-11-2022


  Deze column heeft ze vanuit haar tenen geschreven. Ze schrijft dit stuk niet zomaar. Op deze dag werd in 2004 Theo van Gogh als een varken afgeslacht door de jihadist Mohammed B. Bij leven was Theo van Gogh door de hele politiek correcte goegemeente gecanceld omdat hij mensen en bepaalde groeperingen durfde te beledigen. De cancelcultuur is nu groter dan ooit. Umar is daar helemaal klaar mee!

  Ebru Umar schrijft; ''Gecanceld worden is mijn leven. En voor mij het leven van anderen. Zoals Theo van Gogh. Na zijn moord hield iedereen van Theo, was hij iedereens beste vriend en had iedereen met hem willen samenwerken. Hij moest er eerst voor vermoord worden maar o, wat was Theo toch getalenteerd. Maar ja, woorden zijn niet zonder risico. Je moet mensen ook niet beledigen, zeker moslims niet. Of vreemde culturen. Waarom zou je dat doen?! Je hoeft het niet te zeggen hé? Ik ben het zat, vanuit mijn tenen ben ik het zat. Nee, je hoeft het niet te zeggen. Maar de dubbele moraal dat goedgekeurde gutmenschjes alle woorden mogen gebruiken tégen jou en jij de rechts-radicale racist bent, is zum kotsen. Het is tijd om namen en rugnummers te noemen. Wat kan me gebeuren, gecanceld worden?!''

  Ebru Umar noemt namen en rugnummers op de haar zo kenmerkende manier. Het is een grote en bizarre lijst geworden waar Ebru Umar niet (meer) mag aanschuiven om allerlei redenen. Buitenhof, het VVD propagandakanaal WNL, NPO Radio 1, Goedemorgen Nederland (ooit een ontbijtprogramma op RTL tussen 2003-2005), Pauw & Witteman, Powned (de NPO wil haar niet op TV, gelukkig mag Umar wel columns schrijven voor powned.tv), RTL Late Night (één keer gevraagd daarna nooit meer), de Linda en tot slot de Telegraaf.

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Als je in Nederland een vrijdenker bent die met zijn kop boven het maaienveld komt dan moet je kop eraf. Tot zover de vrijheid van meningsuiting. Dan word je gecanceld. Ebru Umar is er klaar mee. En DDS is hier ook klaar mee. Kap. Met. Cancellen!

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten