blckbx today:

Datum:
 • woensdag 9 november 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  NCTV vizier op ‘complotdenkers’ | Klimaattop zaait angst | Dubbelrol natuurorganisatie  ZIE HIER de uitzending  e NCTV publiceerde haar laatste dreigingsanalyse en heeft complotdenkers in het vizier en noemt als mogelijk resultaat zelfs terroristisch handelen. Een WOB-verzoek onthult dat er "een handjeklap" plaatsvond tussen Staatsbosbeheer en Provinciebesturen om boerengrond te bemachtigen.De Klimaattop in Egypte is deze week in volle gang en premier Mark Rutte heeft duidelijk gemaakt met honderd miljoen steungeld te willen knielen voor de klimaatproblemen in Afrika. Dat en meer in blckbx today.


  Woensdag 9 november 2022

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, oftewel NCTV, publiceerde recent een dreigingsanalyse voor Nederland. De NCTV heeft complotdenkers in het vizier en noemt als mogelijk resultaat zelfs terroristisch handelen. Maar wat is de definitie van complotdenken, hoe realistisch is de dreigingsanalyse en welk effect heeft het op de beeldvorming in de samenleving? Blckbx redacteur David Boerstra analyseerde het document en praat ons bij.

  - Een WOB-verzoek onthult dat er "een handjeklap" plaatsvond tussen Staatsbosbeheer en Provinciebesturen om boerengrond te bemachtigen. Stikstofminister Christianne van der Wal ontkende dit 3 november nog maar nu blijkt dus dat ze daarover niet de waarheid sprak. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker verdiepte zich in de dubieuze relatie tussen het op papier 'zelfstandige' Staatsbosbeheer en het Ministerie van Landbouw.

  - De Klimaattop in Egypte is deze week in volle gang en premier Mark Rutte heeft duidelijk gemaakt met honderd miljoen steungeld te willen knielen voor de klimaatproblemen in Afrika. Ook de overstromingen in Pakistan zijn onderwerp van gesprek; problemen waar het Westen -en dus ook Nederland- verantwoording voor moet afleggen. In hoeverre zijn deze claims terecht? Gedragsdeskundige Romy Quint praat ons bij over de maatschappelijke gevolgen van de opgelegde schuld en het morele gelijk rond het klimaatbeleid, dat via de overheid en de media weer doorsijpelt naar de burger.

  Desk: redacteur David Boerstra, wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker en gedragsdeskundige Romy Quint

  Presentatie: Anne Willemsen


  Relevante achtergrondinformatie en bronnen


   blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten