blckbx today #97:

Datum:
 • maandag 7 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •   Start VS kernoorlog? | Ollongrens valse verwijten Rusland | Inflatie is perfecte storm


  De Verenigde Staten brengen volgende maand nieuwe atoombommen naar Nederland en elders in Europa. Het betreft het gevaarlijkste nucleaire wapenmateriaal uit het Amerikaanse arsenaal, waarmee een kernoorlog steeds dichterbij komt. Wob-documenten laten zien dat beschuldigingen van minister Kajsa Ollongren over stelselmatige beïnvloedingspraktijken van Rusland op social media ongefundeerd zijn. Daan de Wit ziet hier een herkenbaar en merkwaardig patroon in dat vaker voor lijkt te komen. Dat en meer in blckbx today.


  Maandag 7 november 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - De Verenigde Staten brengen volgende maand nieuwe atoombommen naar Nederland en elders in Europa. Het betreft het gevaarlijkste nucleaire wapenmateriaal uit het Amerikaanse arsenaal, waarmee een kernoorlog steeds dichterbij komt. Onderzoeksjournalist Eric van de Beek onderzocht dit explosieve dossier en geeft ons een exclusieve inkijk in de nucleaire wereld.

  - In een poging om de torenhoge inflatie te beteugelen, heeft de Europese Centrale Bank de rente met een historisch percentage verhoogd. Ook de vastgoedmarkt verkeert in zwaar weer door de stijgende hypotheekrente. Econoom Robert Valentine legt uit hoe deze 'perfecte storm' o.a. de CBDC en digitale euro in de kaart spelen.

  - Wob-documenten laten zien dat beschuldigingen van minister Kajsa Ollongren over stelselmatige beïnvloedingspraktijken van Rusland op social media ongefundeerd zijn. De minister riep dit in 2020, maar nu blijkt dat haar ambtenaren geen bewijzen hadden. Daan de Wit ziet hier een herkenbaar en merkwaardig patroon in dat vaker voor lijkt te komen.

  Desk: auteur en onderzoeksjournalist Eric van de Beek, econoom Robert Valentine en onderzoeksjournalist Daan de Wit

  Presentatie: Sanae Orchi


  Voor kijkers uit Frankrijk: bekijk de uitzending via onderstaande video


  De Franse overheid heeft videoplatform Rumble verzocht om alle Russische nieuwsbronnen uit te sluiten van haar platform. Als reactie hierop heeft het videoplatform besloten om hun diensten voorlopig niet beschikbaar te stellen in Frankrijk. Dit heeft helaas tot gevolg dat alle blckbx-uitzendingen die via Rumble worden verzorgd niet te zien zullen zien voor kijkers uit Frankrijk.

  Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

  Kijken dus en deel blckbx today in jouw eigen omgeving!


  Over Stichting blckbx


  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér  mensen.  0 reacties :

  Een reactie posten