Wegens ontbrekende vraag: Pfizer verviervoudigt de prijs voor Covid-vaccins

Datum:
 • zaterdag 22 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Verhoging van $ 30,- naar tot $ 130,-
  Wegens ontbrekende vraag: Pfizer verviervoudigt de prijs voor Covid-vaccins

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Het farmaceutische concern Pfizer wil de prijs voor zijn corona-vaccin enorm verhogen. Reden daarvoor zou de sterk afnemende vraag naar het gen-preparaat kunnen zijn. Ook de slechts op acht muizen geteste, aan Omicron aangepaste nieuwe mRNA-stoffen ontwikkelen zich in toenemende mate tot onverkoopbare artikelen. Daaraan verandert ook het schandalige vrijgeven van de gen-spuit voor baby´s niets.

  In tijden van prijsstijgingen en enorme inflatie lijken ook farmaceutische reuzen te moeten kijken waar ze blijven. Vooral wanneer de vraag naar hun producten sterk afneemt. Dat dit mogelijk aan twijfelachtige toelatingsonderzoeken, het achterhouden van belangrijke data of aan het ineffectieve product, echter met veel bijwerkingen, zelf zou kunnen liggen, zorgt niet voor een andere manier van denken. In plaats van transparantie dient nu met prijsverhogingen de winst gemaximaliseerd te worden.

  Verhoging van $ 30,- naar tot $ 130,-

  Bij Pfizer/BioNTech overweegt men nu, omdat de koopcontracten tot nu toe met de VS aflopen, om de prijs per corona vaccinatiedosis van $ 30,- naar $ 110,- tot $ 130,- te verhogen, zoals de bedrijfsleider van het concern, Angela Lukin, meedeelde. Bovendien wordt ook verwacht dat met het aflopen van de gezondheidsnoodtoestand in de VS in het vervolg privéverzekeringen deze kosten zullen vergoeden. De zorgen dat dan onduidelijk zou zijn hoe mensen zonder private ziektekostenverzekering in de VS toegang tot de gen-spuit hebben, mag weliswaar terecht zijn, is echter waarschijnlijk zuiver van academische aard.

  Enorm afgenomen vraag

  Want nu al is de vraag naar de corona-spuit enorm afgenomen. Veel landen hebben al lang de meeste maatregelen afgebouwd. In de VS rekent Pfizer er sowieso op dat het niveau van de vraag naar inentingen ongeveer hetzelfde zal zijn als die naar inentingen voor de griep – iets anders is corona immers in feite ook niet. De “gevaarlijkheid” van corona is ondertussen in de hele wereld onder die van de klassieke influenza gedaald.

  In de afgelopen zes weken hebben in de VS maar 14,8 miljoen mensen een spuit met de nieuwe Omicron-vaccinatiestof gehaald. In de vergelijkende periode vorig jaar, toen men nog de oude vaccinatiedoses gebruikte, waren dat nog meer dan 22 miljoen mensen geweest.

  EU-vaccinatiecontracten

  Het zou ook interessant kunnen worden hoe de prijzen van de vaccinatiestoffen zich in Europa ontwikkelen. Werd het vaccin oorspronkelijk voor € 15,- tot € 30,- aangeboden, nu betaalt de EU volgens contract, volgens welke tot 2023 1,7 miljard doses aangekocht zullen worden, € 20,- per dosis. Maar deze contracten zijn sowieso een onderwerp op zich.

  Ze werden immers door de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, onder twijfelachtige omstandigheden afgesloten. En de desbetreffende chatberichten wilde von der Leyen tot nu toe niet openbaar maken. Maar ook de contracten werden tot nu toe alleen maar met veel zwart gelakte tekst gepubliceerd. Inmiddels stelt zelfs het openbaar ministerie van de EU een onderzoek in tegen de voorzitster van de Europese Commissie.

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)  1 reacties :

  Anoniem zei

  Trek daar de commissie (het omkoopgeld) voor de diverse regeringen en aanverwant tuig zoals Osterhuis, koopmans, van Dissel, enz. af en nog blijven er vele miljarden over voor Pfizer. En de burgers maar betalen, goedschiks of kwaadschiks, zelfs de prik weigeraars betalen mee aan deze farce. Nog niet de helft van de 60 plussers heeft zich laten prikken met dat vergif ondanks de misleidende reclames van minister doodshoofd Kuipers.

  Een reactie posten