Schokkend document: hoe de Verenigde Staten de oorlog en energiecrisis in Europa hebben gepland

Datum:
 • zaterdag 1 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • ...geheime Amerikaanse plannen om de Europese economie te vernietigen door middel van een oorlog in Oekraïne en een energiecrisis.  Robin de Boer 1-10-2022

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl

  00:00 / 03:37

  De Zweedse krant Nya Dagbladet heeft een artikel gepubliceerd over geheime Amerikaanse plannen om de Europese economie te vernietigen door middel van een oorlog in Oekraïne en een energiecrisis.

  De krant heeft de hand weten te leggen op een opmerkelijk document van de RAND Corporation, een Amerikaanse denktank, over het verzwakken van Duitsland en het versterken van de Verenigde Staten.

  De denktank merkt op dat Duitsland een stuk onafhankelijker is geworden na de Brexit en dat het steeds moeilijker is geworden voor de VS om Europese overheden te beïnvloeden.

  Europese landen een oorlog intrekken

  De ‘knappe koppen’ bedachten de volgende strategie: zorg ervoor dat Duitsland en Frankrijk niet langer samenwerken met Rusland. Duitsland wordt gezien als de grootste economische en politieke bedreiging voor de VS.

  Het plan van de denktank is voornamelijk gericht op het vernietigen van de Duitse economie. Door Russische leveranties stop te zetten, ‘kan er een crisis ontstaan die verwoestende gevolgen heeft voor de Duitse economie en onrechtstreeks voor de Europese Unie als geheel’.

  Hoe krijg je dat voor elkaar? Door de Europese landen een oorlog in te trekken, zegt de denktank. De RAND Corporation schrijft in het document dat ‘onze acties in Oekraïne onvermijdelijk zullen leiden tot een militaire reactie van Rusland’.

  De rol van de groene partijen

  Rusland zal de enorme druk die het Oekraïense leger uitoefent op de Volksrepubliek Donetsk niet onbeantwoord laten. Zodoende is het mogelijk om Rusland af te schilderen als agressor en het hele sanctiepakket af te kondigen, valt te lezen in het vertrouwelijke stuk.

  De RAND Corporation wijst er verder op dat de groene partijen in Europa zich makkelijk voor het karretje van de VS laten spannen. De dominante rol van groene partijen is noodzakelijk om Duitsland in deze val te laten trappen, aldus het document.

  De Duitse milieubeweging is ‘dogmatisch, fanatiek zelfs’ en de denktank verwacht dan ook dat de Duitse Groenen economische argumenten zullen negeren en groot voorstander zullen zijn van sancties. “Dit maakt het mogelijk om de sancties zonder problemen in te voeren.”

  In het document wordt de Duitse buitenlandminister Annalena Baerbock specifiek genoemd. Die zei onlangs tijdens een bijeenkomst in Praag dat Duitsland ‘Oekraïne blijft steunen voor zo lang als dat nodig is’. “Als ik de Oekraïners beloof dat ik naast ze sta zolang ze ons nodig hebben, dan wil ik ook leveren,” zei Baerbock. “Ongeacht wat mijn Duitse kiezers vinden.”

  Domino-effect

  De auteurs van het document hopen dat de schade zo groot zal zijn dat het voor Duitsland en Rusland onmogelijk wordt om de banden op een later moment weer aan te halen.

  Het stopzetten van de energieleveringen zal verwoestende gevolgen hebben voor de Duitse economie. De auteurs spreken over energietekorten, tekorten aan onderdelen, logistieke ontwrichting en uiteindelijk een domino-effect.

  De RAND Corporation stuurt aan op een totale instorting van de economie in Europa. “Dit zal niet alleen een verwoestende klap zijn voor de Duitse economie, de hele economie van de hele Europese Unie zal uiteindelijk instorten.”

  De denktank schreef na publicatie van het artikel in een persbericht dat het document ‘nep’ is.  0 reacties :

  Een reactie posten