Rob Scholte moet zich bij politie melden. De kunstenaar wordt mogelijk vervolgd wegens smaad of laster

Datum:
 • donderdag 27 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  DEN HELDER - Kunstenaar Rob Scholte heeft een aangifte wegens smaad of laster aan zijn broek hangen. Wie aangifte heeft of hebben gedaan, is nog niet bekend.


  Delano Weltevreden 26-10-2022  Scholte is door de Alkmaarse politie uitgenodigd voor verhoor op 1 november. In de brief van de politie staat dat hij details te horen krijgt tijdens het verhoor.


  Voor vervolging wegens smaad moet er volgens het Openbaar Ministerie sprake zijn van de aantasting van iemands eer of goede naam. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer feitelijke onjuistheden over iemand worden verspreid. Wanneer de smadelijke uitlatingen worden verspreid door geschriften of afbeeldingen, is er sprake van smaadschrift. Sinds de opkomst van sociale media gelden berichten op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram ook als geschriften.

  Van laster is sprake als de persoon die een bericht verspreidt, weet of kan weten dat de beschuldiging niet waar is. Scholte heeft nog geen reactie gegeven op de aangifte. De gemeente en de stadsadvocaat, tegen wie Scholte regelmatig van leer trekt, hebben geen aangifte gedaan, zegt gemeentelijk woordvoerder Kay Korevaar.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten