’Problemen worden alleen maar groter in Hollands Kroon, nu maatwerk in huisvesting van arbeidsmigranten is geschrapt’

Datum:
 • vrijdag 14 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  De coalitiepartijen in de Hollands Kroon hebben donderdagavond voor het aanpassen van het beleid voor het huisvesten van arbeidsmigranten in de gemeente gestemd.  Mike Deutekom 14-10-2022  Volgens de oppositie leidt dit tot grotere problemen bij het onderbrengen van de tijdelijke arbeidskrachten in de regio.

  ,,Het probleem is nog steeds nijpend. Huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten is ondanks het voorgaande gemeentelijke beleid -inclusief artikel 6 - lastig te realiseren’’, liet CDA ’er Matthé van Lierop tijdens de raadsvergadering weten. Zijn fractie en die van de VVD waren dan ook tegen het schrappen van dit beleidsartikel, waarmee het (vorige) college van burgemeester en wethouders vooral grootschalige huisvestingsplannen met maatwerk toch groen licht konden geven, ook al paste een initiatief niet in de vijf andere beleidsregels.


  Volgens CDA en VVD kon dat artikel 6 uiteindelijk wel worden geschrapt, maar pas als er een verruiming is in het overige beleid. ,,Want laten we wel zijn, vrijwel de enige huisvesting voor arbeidsmigranten die er de afgelopen tijd is bijgekomen, werd gerealiseerd via artikel 6. Dat houdt in de de overige vijf artikelen niet bijdragen aan een oplossing’’, stelde Van Lierop.

  Toch stemde een meerderheid van de gemeenteraad van Hollands Kroon voor het aanpassen van de regels.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten