Opheldering geëist in de VN-veiligheidsraad over Amerikaanse biologische laboratoria in de Oekraïne

Datum:
 • zaterdag 22 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • VS weigeren informatie te geven

   


  Opheldering geëist in de VN-veiligheidsraad over Amerikaanse biologische laboratoria in de Oekraïne



  (Vertaling: E.J. Bron)

  Rusland beschuldigt de VS ervan in de Oekraïne gevaarlijke biologische experimenten uitgevoerd te hebben. Moskou eist derhalve van Washington om details over het grootscheeps opgezette programma openbaar te maken. Nu echter willen behalve Rusland nog zeven andere landen bezwaar aantekenen bij de VN-veiligheidsraad en antwoorden van de kant van de Amerikaanse regering eisen.

  Eis naar uitvoering van Artikel 6

  Op 18 oktober hebben Rusland, Wit-Rusland, Venezuela, Zimbabwe, China, Cuba, Nicaragua en Syrië in een gezamenlijke verklaring bij de Verenigde Naties geëist om Artikel 6 van de conventie over het verbod op biologische en toxische wapens uit te voeren.

  De reden zou hun bezorgdheid over de biologische “onderzoeksactiviteiten” van de VS in 46 bekende Amerikaanse laboratoria in de Oekraïne zijn.

  Konstantin Woronzow, plaatsvervangend hoofd van de Russische delegatie bij de VN, las de gezamenlijke verklaring bij de zitting van de eerste commissie van de Algemene Vergadering van de VN voor. De diplomaat benadrukte dat het zou gaan om de activiteit van Amerikaanse laboratoria in de Oekraïne, waarover Washington tot nu toe geen duidelijke antwoorden zou willen geven.

  VS weigeren informatie te geven

  “We hebben geen duidelijke antwoorden gekregen die alle bedenkingen over de genoemde activiteit uit de weg ruimen en voor een oplossing van het probleem zouden kunnen zorgen.”

  In de verklaring drongen de landen er bovendien op aan om alle binnen de conventie voor biologische wapens beschikbare middelen in te zetten, inclusief het mechanisme van Artikel 6 van de overeenkomst.

  Volgens Artikel 6 kunnen alle landen die de conventie ondertekend hebben bezwaar indienen zij de VN-veiligheidsraad als zij van mening zijn dat de bepalingen van de conventie overtreden werden.

  Er kan echter van uitgegaan worden dat de VS, zoals al meerdere malen in het verleden, ook een mogelijke “verordening” betreffende het geven van informatie van de kant van de VN naast zich neer zullen leggen.

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er zal nooit opheldering komen, het gaat net als met het opblazen van de pijplijn door waarschijnlijk de VS, er volgt onderzoek en als de uitslag het Westen niet bevalt wordt het Staatsgeheim net zoals Zweden geen openheid van zaken geeft over de dader van het opblazen.

  Een reactie posten