Op z’n kop! Met oud PvdA-Kamerlid Jules de Waart

Datum:
 • zaterdag 29 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  We zitten in de klimaathysterie-week. 


  29-10-2022


  Rick en Marianne spreken met wetenschapper Jules de Waart (oud PvdA-Kamerlid), die afgestudeerd is in fysische geografie en klimatologie. Als je kritiek levert op het narratief van het klimaatprobleem dat word je al weggedraaid. Is dat terecht?

  Komt die 2 graden opwarming niet totaal uit de lucht vallen? En durven mensen wel kritiek te geven, of moeten ze zolang ze niet met pensioen zijn vrezen voor hun carrière?

  ***

  De podcast is hier te beluisteren.

  Voor een interview van Ron Kosterman met Jules de Waart in EW Magazine zie hier.

   

   

  .

  Over de auteur

   

  Jules de Waart is in 1942 geboren. Dat is net lang genoeg geleden om veel van de huidige ontwikkelingen te hebben meegemaakt en in een wat breder verband te kunnen zien. Hij groeide op in Amsterdam en studeerde in de jaren zestig fysische geografie met klimatologie als bijvak.

  In 1971 promoveerde hij op een fysisch geografisch/geologisch proefschrift over de landschapsontwikkeling van Zuid-Frankrijk in de laatste 60 miljoen jaar.

  Hij werkte een aantal jaren als exploratiegeoloog in Uganda en Congo, keerde naar Nederland terug en werd ambtenaar op het Ministerie van Volksgezondheid en Milieuhygiëne. Hij werd politiek actief, bestuurslid van MilieuDefensie, lid van de PvdA, lid van het PvdA-bestuur, en zat voor die partij een aantal jaren in de Provinciale Staten van Noord-Holland en van 1981 tot 1986 in de Tweede Kamer. Hij was o.a. woordvoerder voor milieu en voor ontwikkelingssamenwerking.

  ‘Geloof niet alles …’ is hier te bestellen.

  Verplichte lectuur voor klimatofielen van alle gezindten.

  ***

  Oproep van Marcel Crok

  Aanstaande dinsdag 1 november komt de NOS met een klimaatuitzending van 55 minuten, gepresenteerd door oa Peter Kuipers Munneke. Aanvang: 20:35 uur.

  Ik zou die uitzending het liefst z.s.m uitgeschreven willen hebben. Dat is altijd flink wat werk, maar mogelijk kunnen we het snel doen met een groep mensen. Als iedereen bijv. 10 minuten doet.

  Wie wil helpen?

  marcel.crok@gmail.com

  ***
  0 reacties :

  Een reactie posten