Omtzigt schoffelt 'visieloos' kabinet onderuit: "Overheid voldoet niet aan kerntaak"

Datum:
 • maandag 24 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft bij WNL op Zondag kritisch uitgehaald naar de werkwijze van het kabinet.


  Bart Reijmerink 24-10-2022 


  Volgens Omtzigt is de bestuurscultuur in Den Haag alleen maar verslechterd. Daarnaast levert het kabinet te veel broddelwerk af. Als voorbeeld kraakt hij een kritische noot over het energieplafond.

  Volgens Omtzigt is het kabinet niet mee bezig met het optakelen van een levensvatbare bestuurscultuur. Haagse bewindslieden zijn namelijk alleen maar bezig met de krantenkoppen, wat een slechte zaak is aldus Omtzigt.

  "Als je geen langetermijnvisie hebt en geen idee waar je naartoe wil, dan probeer je iedere dag oplossingen te vinden voor het probleem of de krantenkop van de dag."

  Dat het kabinet geen duidelijk visie heeft, is goed te zien bij de aanpak van de energiecrisis, stelt Omtzigt. Het kabinet springt van "ijsschots naar ijsschots". Er worden pleisters geplakt op open wonden, in plaats van dat er een goed werkende oplossing wordt bedacht.

  "Neem dat prijsplafond. Als je een goed plan wil maken, heb je tijd nodig. Omdat het plan in een weekend is vormgegeven zijn er fouten gemaakt, mis je de mensen die aangesloten zitten op blokverwarming en voldoe je als overheid niet aan de kerntaak: het garanderen van bestaanszekerheid van mensen.'

  0 reacties :

  Een reactie posten