Geschorste Thierry Baudet overweldigd door enorme steun

Datum:
 • maandag 24 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Het kan niemand zijn ontgaan: FVD-partijleider Thierry Baudet werd dinsdag 18 oktober - als eerste parlementariĆ«r ooit - geschorst.


  22-10-2022


  Een week lang mag hij zijn kiezers niet vertegenwoordigen in het hoogste orgaan van het land, omdat een ‘Commissie Integriteit’ (natuurlijk samengesteld door het partijkartel!) vond dat hij ‘niet integer’ was.

  De opgegeven reden voor de schorsing was het niet invullen van de minutieuze ‘registers’ van de Kamer, die ertoe dienen de activiteiten van Kamerleden volledig ‘inzichtelijk’ te maken - lees: te controleren. Voor Baudet - en voor de rest van FVD - is het niet invullen van deze registers een principekwestie. Democratie kan alleen functioneren als de kiezer (en niemand anders!) de Kamerleden controleert. Als een meerderheid van de Kamer, Kamerleden kan controleren, kun je de Tweede Kamer net zo goed opheffen.

  Direct na de schorsing barstte het maatschappelijk debat los. Maar waar de kartelmedia deden wat het systeem van hen wenste - namelijk: Baudet demoniseren om vermeende ‘integriteitsproblemen’ - deelden opiniemakers en talloze Twitteraars een bredere analyse: het schorsen van een Kamerlid is ondemocratisch en gaat in tegen het principe van ‘volksvertegenwoordiging’.

  Alle ‘nevenfuncties’ van Baudet zijn bovendien al openbaar. Alle bijverdiensten zijn te vinden in het register van de Kamer van Koophandel. Hij betaalt gewoon belasting zoals iedereen. Die hele schorsing is gebaseerd op niets. In het land blijkt de steun voor Baudet dan ook overweldigend. 

  Minuten voor de schorsing liet PVV-voorman Geert Wilders al weten nooit te willen oordelen over het functioneren van andere Kamerleden. Zijn gehele fractie liep daarom demonstratief de zaal uit - een zichtbaar protest en een bijzondere daad van loyaliteit.

  FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren kwam in een uitzending van Ongehoord Nieuws en sloeg de spijker op de kop: met de schorsing worden honderdduizenden kiezers indirect de mond gesnoerd.

  Professor Paul Cliteur merkte een bredere trend op waarin het debat steeds vaker wordt vermeden, en regeringspartijen liever oppositiepartijen negeren of het zwijgen opleggen.

  Verreweg de meest diepgaande en uitgebreide duiding kwam echter van Robert Jensen. In een volledige uitzending van zijn Jensen Show zette hij uiteen hoe de schorsing niets te maken heeft met ‘integriteit’ of ‘transparantie’. Het is een politiek middel. Een overduidelijke truc om oppositie de mond te snoeren.

  Ook de mailbox van de webcare afdeling van FVD stroomde over met enthousiaste reacties. Honderden nieuwe leden meldden zich aan. Ook persoonlijk ontving Baudet zeer veel steun. Hij liet weten 'intens dankbaar’ te zijn ‘voor de warme reacties’ en zich gesterkt te voelen ‘in onze strijd tegen het kartel, de globalisten, de spreekwoordelijke reptielen’. Namens ons hele team: enorm bedankt voor alle steun. Lid worden kan hier. Doneren kan hier. Wij gaan oor!

  Forum voor Democratie


  0 reacties :

  Een reactie posten