Duitse minister van economie en klimaat Habeck: incompetent of onverschillig?

Datum:
 • zondag 2 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Een actueel interview met Robert Habeck....

  2-10-2022  Duitse minister van economie en klimaat Habeck: incompetent of onverschillig?

  Een actueel interview met Robert Habeck bevat vergelijkbaar explosief materiaal als het catastrofale optreden bij Maischberger. Verschil: het verscheen niet in prime time op ZDF, maar op de radiowebsite van ARD-ZDF.

  Funk wordt als minder gezaghebbend beschouwd dan de belangrijkste publieke zenders, maar de interviewvideo van 15 september ontlokt de minister van Economische Zaken pakkende uitspraken.

  Citaat Habeck, direct aan het begin van de video:

  Habeck: Als het om gas gaat, dreigt een toename, verdrievoudiging, misschien zelfs verviervoudiging.

  Funk: Het kan een verviervoudiging zijn?

  Habeck: Ja.

  Funk: Daar krijgt onze samenleving nu in de winter mee te maken?

  Habeck: Het kan – maar hoeft niet zo te zijn.

  Hulpeloosheid of onverschilligheid? Of allebei? Hij haalt bijna zijn schouders op.

  In dezelfde geest klaagde Habeck een paar dagen geleden dat de werkdruk voor zijn medewerkers te hoog was.

  “De mensen moeten op een gegeven moment ook slapen en eten. Het is geen onzin wat ik nu vertel: mensen worden ziek. Ze hebben een burn-out, ze krijgen oorsuizingen. Ze kunnen niet meer.”

  Kort daarvoor in Maischberger, tijdens een tenenkrommend optreden over de financiële moeilijkheden waarin vele Duitse bedrjjven en burgers verkeren, verzocht de minister om begrip en zei hij dat hij niet meer zou toekomen aan een ontbijt of het kopen van een broodje.

  Je vraagt ​​je af waarom Robert Habeck en zijn medewerkers (honderden?) zo hard werken terwijl het enige resultaat catastrofaal is, zoals exploderende energieprijzen en armoede. Of is het eerder het slechte geweten, het besef van het eigen falen, dat leidt tot psychosomatische symptomen?

  Het interview duurt in totaal ruim een ​​half uur. Daar kletst de minister desgevraagd wat over privézaken, maar is hij ook verrassend eerlijk. Zo gaat hij in op het feit dat door de lage waterstanden de ‘klimaatneutrale’ waterkrachtcentrales slechts op gedeeltelijk vermogen kunnen draaien. En dan, hou je vast, bekritiseert Habeck zelfs windenergie.

  “En dan kan iedereen die een windturbine wil neerzetten het hele land doortrekken en hem overal neerzetten. Dat wil ik niet, dat vind ik fout, dat bederft het landschap, dat is niet verstandig.”

  Nou, dat vinden we bij EIKE ook. Als je de sensationele uitspraak zelf wilt horen, klik dan hier.

  Bron EIKE hier.
  ***   
   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Psychopaten hebben hart noch geweten, dus van beiden kunnen ze geen last krijgen!

  Een reactie posten