blckbx today:

Datum:
 • woensdag 12 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Loog Pfizer? Ja of Nee? | Shell krijgt bijval in Klimaatzaak | DNB en de CO2 wurggreep


  12-10-2022  ZIE HIER de uitzending  In een covid-hoorzitting geeft de Pfizer-directeur Small toe dat het vaccin nooit was getest op voorkoming van virus-verspreiding. Je doet het voor een ander was dus altijd een leugen", aldus Europarlementariër Rob Roos gisteren. Stichting Clintel heeft bij het Gerechtshof in Den Haag het verzoek ingediend om te worden toegelaten tot de geruchtmakende klimaatzaak tussen Shell en Milieudefensie. "Investeerders zullen afhaken als bedrijven niet voldoende uitgeven aan CO2 politiek" was de boodschap van Klaas Knot. Dat en meer in blckbx today.


  woensdag 12 oktober 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:


  - Stichting Clintel heeft bij het Gerechtshof in Den Haag het verzoek ingediend om te worden toegelaten tot de geruchtmakende klimaatzaak tussen Shell en Milieudefensie. „Het eerste vonnis schetst een verkeerd beeld van de klimaatwetenschap en schaadt burgers en bedrijven in Nederland", verklaart Clintel-directeur Marcel Crok die hier vandaag tekst en uitleg komt geven waarom zij zich mengen in de zaak.

  - "In een covid-hoorzitting geeft de Pfizer-directeur Small toe dat het vaccin nooit was getest op voorkoming van virus-verspreiding. Je doet het voor een ander was dus altijd een leugen", aldus Europarlementariër Rob Roos gisteren. Stevige woorden waarmee hij in Nederland de grote talkshows haalde. Sietske Bergsma onderzocht of het klopt wat Rob Roos zegt, en zo ja, waarom de overheid dan toch de slogan "je doet het voor een ander" gebruikte.

  - "Investeerders zullen afhaken als bedrijven niet voldoende uitgeven aan CO2 politiek" was de boodschap van Klaas Knot, de directeur van de Nederlandse Bank. Maar afgelopen maandag zei Knot op een persconferentie niets over het feit, dat zijn eigen beleid een groeiende oorzaak is van stijgende energielasten voor burgers en bedrijfsleven via CO2-beprijzing. Is Klaas Knot wel eerlijk over de lastenverdeling van klimaatdoelen vraagt wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker zich af?

  Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, jurist/journalist Sietske Bergsma en wetenschapsjournalist Marcel Crok

  Presentatie: Anne Willemsen  Relevante achtergrondinformatie en bronnen

  Website De Nederlandsche Bank: Speech Klaas Knot

  - Rapport PWC: State of Taks Energy Transition

  - Evenement: Morningstar Investment Conference

  - Website WEF: ‘My Carbon’

  - Website RVO: Eco-regeling Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB
  Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending!

  Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending! Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons op Telegram en stel je vraag: https://t.me/blckbxtv  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

  Kijken dus en deel blckbx today in jouw eigen omgeving!


  Over Stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.


  blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten