blckbx today #83: Boeren woedend op Remkes | Dubbelrol McKinsey | Gaswinning blokkade Noordzee

Datum:
 • woensdag 5 oktober 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Boeren woedend op Remkes | Dubbelrol McKinsey | Gaswinning blokkade Noordzee


  5-10-2022  Zie HIER de uitzending:    

  Gedwongen uitkoop van zeker 600 boerenbedrijven is een optie aldus stikstofbemiddelaar Johan Remkes, die vanmiddag een persconferentie hield. François Legault de premier van Quebec, het Franstalige deel van Canada, ligt onder vuur. Hij betaalde miljoenen dollars aan McKinsey voor adviezen tijdens de corona pandemie. De Waddenvereniging en het WNF stapte afgelopen week naar de rechter om gaswinning te blokkeren in de Noordzee. Dat en meer in blckbx today.

  Woensdag 5 oktober 2022

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - Gedwongen uitkoop van zeker 600 boerenbedrijven is een optie aldus stikstofbemiddelaar Johan Remkes, die vanmiddag een persconferentie hield. Journalist en jurist Sietske Bergsma volgde de livestream die veel kwaad bloed zette bij de boeren, die al zinspelen op nieuwe landelijke acties.

  - François Legault de premier van Quebec, het Franstalige deel van Canada, ligt onder vuur. Hij betaalde miljoenen dollars aan McKinsey voor adviezen tijdens de corona pandemie. David Boerstra onderzocht de dubbelrol van het wereldwijd opererende consultancybureau McKinsey, die ook Frankrijk en Australië heeft geadviseerd rondom hun vaccinatiestrategie, maar tevens Pfizer als klant heeft.

  - De Waddenvereniging en het WNF stapte afgelopen week naar de rechter om gaswinning te blokkeren in de Noordzee. Die gaswinning zou het 'kwetsbare' waddengebied bedreigen, aldus woordvoerder Frank Petersen. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker is verbaasd aangezien de Waddenvereniging voorstander is van forse stroomkabels in de bodem van de Waddenzee ten behoeve van nieuwe windparken.

  Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, jurist/journalist Sietske Bergsma en redacteur David Boerstra

  Presentatie: Anne Willemsen


  Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending!

  Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending! Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons op Telegram en stel je vraag: https://t.me/blckbxtv

  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.
  Kijken dus en deel blckbx today in jouw eigen omgeving!

  Over Stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen. 


  Blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten