Amerikaanse bronnen: 'Rusland én Oekraïne kunnen allebei niet winnen maar weigeren dat in te zien'

Datum:
 • zaterdag 15 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Volgens bronnen bij de Amerikaanse overheid kunnen zowel Rusland als Oekraïne de oorlog niet winnen.


  Michael van der Galien 15-10-2022


  Maar ondertussen weigeren de Amerikanen Kiev toestemming te geven om te onderhandelen met Moskou. En ja, het zegt heel veel dat Kiev daar toestemming voor moet hebben.

  De invloedrijke Amerikaanse journalist Matt Taibbi bericht dat Amerika niet gelooft dat Oekraïne de oorlog kan winnen. Maar: datzelfde geldt voor Rusland. Het enige dat wél kan is dat de twee elkaar blijven bestrijden, duizenden mensen omkomen, en een deel van Oekraïne steeds weer in puin wordt geschoten.

  Natuurlijk is dat bepaald geen mooie toekomstvisie. Maar toch zou Washington het onmogelijk maken voor Oekraïne om met Rusland te onderhandelen. Daarbij baseert Taibbi zich op een schokkend bericht in de Washington Post:

  Privately, U.S. officials say neither Russia nor Ukraine is capable of winning the war outright, but they have ruled out the idea of pushing or even nudging Ukraine to the negotiating table. They say they do not know what the end of the war looks like, or how it might end or when, insisting that is up to Kyiv.

  Maar hij maakt daar wel een belangrijk punt. Want, schrijft Taibbi, "of het Witte Huis is een chaotische mix van ideeën over hoe de Oekraïne-situatie opgelost kan worden, of ze proberen het publiek bewust te verwarren. Als onze overheid echt bezorgd is dat er een nucleaire oorlog kan uitbreken [...] dat is het gewoon niet te geloven dat we te verlegen zijn om te onderhandelen óf om Oekraïne te vragen dat te doen. Er moet dus iets anders aan de hand zijn."

  Interessant genoeg reageert Tesla-baas Elon Musk ook op het artikel. Zijn reactie op het statement dat de Amerikanen geloven dat geen van beide zijden de oorlog daadwerkelijk kan winnen is: "Klopt." Of: "Accuraat."

  Amerikaanse bronnen: 'Rusland én Oekraïne kunnen allebei niet winnen maar weigeren dat in te zien'

  (Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

  De Amerikanen zijn natuurlijk overduidelijk bezig een heel vies spelletje te spelen. Want wat Taibbi even buiten beschouwing laat is dat Oekraïne en Rusland aan het begin van de oorlog al meteen bijna een akkoord met elkaar hadden - bemiddeld door Turkije. Maar op dat moment werd Zelensky teruggefloten door Boris Johnson, wat betekent door Amerika (want het VK doet gewoon wat de VS wil en eist. Londen is de bedrijfspoedel van Washington).

  Ze willen dat Oekraïne en Rusland elkaar blijven bevechten omdat dit Rusland verzwakt. Ze denken dat ze Rusland zo kunnen doodbloeden, of in ieder geval kunnen voorkomen dat Rusland (en China) zo een alternatief machtsblok kunnen vormen voor de unipolaire wereld waarin Amerika bepaalt wat er overal ter wereld gebeurt.

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Uiteindelijk is geen enkele oorlog te winnen, dat hebben de talloze oorlogen die Amerika begonnen is en verloren heeft wel laten zien, het heeft wel honderdduizenden mensenlevens gekost.
  Slechts Trump was zo verstandig om de manschappen van de VS terug te trekken en een vriendschappelijke band met andere landen op te bouwen. Biden is een seniele oude Democratische imbeciel die doet wat hem door de Deep State wordt opgedragen. Enkel de oorlogsindustrie spint er garen bij. Obama en Clinton waren ook van die oorlogszuchtige pionnen van de oorlogsindustrie. Slechts vredesbesprekingen kunnen de oorlog beëindigen, niet zoals de EU doet en ook Nederland, wapens sturen want daar los je helemaal niets mee op.

  Een reactie posten