Record oversterfte in de Europese Unie

Datum:
 • donderdag 22 september 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Volgens Eurostat steeg de sterfte in de EU in juli 2022 tot +16%, tegen +7% in juni en mei.


  22-9-2022


  Dit was het hoogste niveau tot nu toe in 2022 en betekent ongeveer 53.000 extra sterfgevallen in juli van dit jaar in vergelijking met de maandelijkse gemiddelden voor 2016-2019, meldt Wochenblick.

  Er was geen verhoogd sterftecijfer in het “Corona-jaar” van 2020, toen zogenaamd reddende vaccins tegen een verondersteld dodelijk virus nog niet beschikbaar waren. Maar nu velen meerdere keren zijn gevaccineerd, hebben we in veel Europese landen een recordsterfte. Hoe is dit te verklaren?

  Grote verschillen tussen EU-landen

  De oversterfte varieerde enorm tussen de EU-lidstaten: in acht lidstaten lagen de percentages boven het EU-gemiddelde. De hoogste percentages in juli 2022, meer dan het dubbele van het EU-gemiddelde, werden genoteerd in Spanje (+37%) en Cyprus (+33%). Griekenland volgde met +31 %. Ondertussen registreerde alleen Letland (-0,5%) geen sterfteoverschot en bleef het onder de maandelijkse gemiddelden voor 2016-2019.

  De indicator voor oversterfte is gebaseerd op een gegevensverzameling waarbij de nationale bureaus voor de statistiek van de Europese Unie (EU) en de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) sinds april 2020 vrijwillig wekelijkse sterftegegevens hebben ingediend bij Eurostat.

  Wochenblick gaat verder niet in op wat de oversterfte zou kunnen veroorzaken. Bazelt wat over lockdowns en uitgestelde zorg, maar noemt niet de enorme olifant in de kamer.

  In Nederland mogen we het niet onderzoeken:

  En in de EU kunnen we het niet meer onderzoeken omdat de Europese medicijnwaakhond de data aan het vernietigen is. ⬇️


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het zal wel door de zogenaamde Klimaatverandering komen, of door de vakantie tijd, of door teveel alcohol, of door slecht slapen, of door.... geef er maar een naam aan, maar 100% zeker dat het niet door de injecties komt, zo zullen de schapen als excuus aandragen. .

  Een reactie posten