PVV: Slappe laffe Rob Jetten laat energiebedrijven gigantische winsten maken over de rug van de Nederlander

Datum:
 • vrijdag 30 september 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Gisteren kon je op DDS lezen dat Eneco geen boodschap heeft aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie.


  Mark Jongeneel 29-9-2022


  Er is sprake van kartelvorming omdat alle energiebedrijven besloten hebben om hun prijzen te verhogen. Hierdoor is het energieplafond een week na Prinsjesdag alweer achterhaald. De PVV is woedend dat Rob Jetten dit gewoon laat gebeuren.

  Alexander Kops is namens de PVV de woordvoerder over klimaat en energie en twittert hier het volgende over: ''SCHANDALIG. Energiebedrijven maken gigantische winsten. Eneco gaat nu de tarieven nóg verder verhogen, terwijl dat NIET mag! En slappe, laffe minister van klimaat en energie Jetten van D66 laat het gewoon gebeuren. De energierekening moet OMLAAG!''

  De PVV laat Rob Jetten hier niet mee wegkomen en daarom stellen Alexander Kops en Geert Wilders de volgende Kamervragen.

  1. Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat energiebedrijven tóch per 1 oktober hun prijzen gaan verhogen, terwijl dit — zoals u zelf ook erkent — níét is toegestaan? Waarom laat u dit gebeuren?

  2. Staat u nog steeds achter uw eigen woorden dat “energiebedrijven zich per direct aan de regels moeten houden”? Zo ja, waarom grijpt u niet meteen in?

  3. Gaat u er onmiddellijk voor zorgen dat de aangekondigde prijsverhogingen níét doorgaan?

  4. Kunt u deze vragen vóór 1 oktober beantwoorden?

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Het is belangrijk dat het antwoord op deze Kamervragen voor 1 oktober komt omdat dan de prijsstijgingen in gaan. Door het weifelende optreden van Rob Jetten gaat de Nederlander financieel bloeden. Maar deze falende minister vindt buitenlandse reisjes (energietop in Pittsburgh tijdens de Algemene Beschouwingen bezoeken) belangrijker dan de problemen in Nederland op te lossen. Rob Jetten laat de energiebedrijven gigantische winsten maken over de rug van de Nederlander.

  DDS

   

  0 reacties :

  Een reactie posten