Plakactie van Extinction Rebellion tegen de komst van Microsoft’s derde datacenter in Middenmeer

Datum:
 • dinsdag 13 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Met het aanbrengen van een plakkaat op het voormalige gemeentehuis in Anna Paulowna roept Extinction Rebellion de gemeenteraad op een streep te zetten door een gepland datacentrum in Middenmeer.


  Winnie van Galen 13-9-2022  Het raambiljet met de tekst ’Raad: stop Microsoft’s derde datacenter’ houdt verband met een vergadering van de gemeenteraad deze week. Daarin komt aan bod of de raad een einde wil maken aan een geschil met de provincie. Door deze controverse staan de plannen voor dit derde datacenter op slot.


  Klimaatcrisis


  Volgens Extinction Rebellion, een groep burgers die zich inzet voor het behoud van klimaat en ecologie, ’leiden dit soort datacenters tot een explosieve energievraag die de klimaatcrisis verergert en staan ze symbool voor de vervuiling en verdozing van het landschap.’

  ,,In Zeewolde zag je dat gekozen volksvertegenwoordigers in eerste instantie lak hadden aan hun burgers. Als de gemeenteraad van Hollands Kroon daarvan geleerd heeft, zetten ze er per direct een punt achter. Laat je niet gebruiken voor de eindeloze groeiambities van Big Tech’’, aldus Guus Dix van Extinction Rebellion.


  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er is achter de schermen al zoveel geld door Microsoft betaald dat de Politiek nooit meer op haar schreden zal terug keren zodat de burgers het nakijken zullen hebben. Aan de ene kant horen we dagelijks over een bouwstop voor woningen, maar een energie verslindend gedrocht midden in een rustig gebied kan wel en zo hier en daar een paar (illegale)loodsen erbij is voor de Politiek geen enkel probleem. Zou Extinction Rebellion met een verbod op die energie verslindende idioterie op een illegale manier voor elkaar krijgen wat normaal gesproken binnen een democratie nooit had kunnen en mogen gebeuren. Zo ver zijn we al gezakt met onze democratie: Aan de ene kant rechters en extreem linkse actie groepen die het beleid bepalen in Nederland en aan de andere kant de goed gelovige Nederlandse burger die voor de kosten opdraait.

  Een reactie posten