Peiling: 78% is klaar met Rutte IV. Hoekstra, Rutte en Kaag scoren allen onvoldoende

Datum:
 • dinsdag 20 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Kabinet Rutte IV kan rekenen op een extreem laag vertrouwen vanuit de samenleving, dat blijkt uit een peiling van I&O Research in opdracht van NRC. 


  Bart Reijmerink 20-9-2022


  Vier op de vijf kiezers in Nederland is ontevreden over het huidige kabinet, zelfs het kabinet Rutte III kreeg nog nooit zo'n lage tevredenheidsscore. 

  Nog maar 17 procent van de bevolking heeft vertrouwen in Rutte, zelfs tijdens vetrouwenscrisis in het vorige kabinet kon het kabinet nog rekenen steun van ongeveer een derde van de bevolking. 

  I&O keek ook naar de kiezersgroepen, en alle kiezersgroepen behalve de VVD-stemmers zijn in de meerderheid het vertrouwen kwijt in het kabinet. 70 procent van de VVD'ers is nog tevreden over het kabinet, dit terwijl maar 36 procent van de D66-achterban blij is met de huidige regering. 

  Als politieke leiders scoren zowel Sigrid Kaag (4,1) als Mark Rutte (4,5) en Wopke Hoekstra (4,3) een onvoldoende.  

  NieuwRechts


  4 reacties :

  Anoniem zei

  Als de peiling in opdracht van NRC gebeurt, het huisblad van D'66, dan kunt u er vergif op innemen dat de cijfers te rooskleurig worden voorgesteld. Bovendien behoort ook NRC tot de kranten van een Belgische multimiljardair die extreem links is en bijna alle Nederlandse kranten in bezit heeft.

  Max Q zei

  Zou ik wel eens willen weten wat voor soort mensen nog op de WEF leiders (of moet ik schrijven `"lijers") stemmen.

  Anoniem zei

  Wat die 78%niet begrijpt is dat Rutte met zijn kliek alleen maar uitvoerders zijn van de agenda.Verwijderen van deze kliek heeft geen zin.Er zijn anderen die dan het stokje overnemen.

  Anoniem zei

  Heel veel mensen hebben geen flauw idee wat er gebeurt en nog gaat gebeuren. Vertel het ze en je bent een wappie of complotdenker en kijken je meewarig aan over zoveel achterdocht, terwijl als ze een 1/2 uurtje op internet zouden zitten ze van A tot Z op de hoogte zouden kunnen zijn.

  Een reactie posten