Ongehoord Nieuws: Thierry Baudet het woord ontnemen was een zwarte dag voor onze democratie

Datum:
 • vrijdag 23 september 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Het is een raar parlement geworden waar sommige partijen vrijheid van meningsuiting hebben en andere niet.
  Ongehoord Nieuws: Thierry Baudet het woord ontnemen was een zwarte dag voor onze democratie


  Gisteren is er veel gebeurd tijdens de Algemene Beschouwingen. Het was een zwarte dag voor onze democratieThierry Baudet (FVD) werd het woord ontnomen en Johan Derksen heeft gepleit dat Baudet geliquideerd moet worden. Over deze gebeurtenissen gingen Thierry Baudet (FVD), Wybren van Haga (BVNL) en Tom van Grieken (Politiek leider Vlaams Belang) met elkaar in gesprek bij het programma Ongehoord Nieuws van Omroep Ongehoord Nederland.

  Thierry Baudet was verbaasd dat het kabinet wegliep tijdens zijn speech bij de Algemene Beschouwingen. Sigrid Kaag zei tegen de toegestroomde media dat Baudet wordt gefinancierd door Poetin. Deze onzin mag verkondigd worden, omdat Baudet een andere mening heeft over corona en nu over de oorlog in Oekraïne. Als je een andere mening verkondigd wordt je geboycot door de mainstream media. Wybren van Haga vond het bizar dat Eric van der Burg in blinde paniek wegliep dat leer je niet in de klasjes van de Haya van Somerenstichting

  Er is ideologisch iets mis met ons stelt Thierry Baudet. Van Haga vindt dat er met verschillende maten wordt gemeten. ''Wilders een bedrijfspoedel van Poetin noemen mag. Een opmerking van Baudet over dat Kaag aan de universiteit van Oxford heeft gestudeerd waar de Britse geheime dienst spionnen werft mag niet. Maar Baudet en mij onwelriekende reuzel noemen mag wel,'' zegt van Haga. Het is een raar parlement geworden waar sommige partijen vrijheid van meningsuiting hebben en andere niet.

  Tom van Grieken heeft met verbazing dit tafereel gadegeslagen. Hij is van mening dat de bevolking nooit mag aanvaarden dat een kabinet wegloopt. De kiezer moet dit keihard afstraffen bij de eerst komende verkiezingen. Wybren van Haga is hier volmondig mee eens.

  Uitspraken Johan Derksen

  Thierry Baudet deelde mee dat het Openbaar Ministerie kijkt naar de strafbaarheid van de uitspraken van Derksen. Baudet heeft permanent tijd beveiliging om hem heen. Reactie Baudet op Derksen; ''Naar dat er zo over mij wordt gesproken. Dat de intolerantie zo groot is. Het is gevaarlijk voor de democratie. Jammer dat er zo gereageerd op iemand die met constructieve voorstellen komt. De bedreigingen nemen door zulke uitspraken snel toe. Er lopen heel veel rare mensen rond in Nederland die heel makkelijk op gevaarlijke ideeën kan brengen,'' We leven in een raar klimaat waar iedereen hetzelfde moet vinden anders loop je het risico om bedreigd te worden.

  Wybren van Haga zegt dat zulke uitspraken van Derksen demoniserend werken het raakt je gezin en partij. ''Alle fractievoorzitters moeten tegenwoordig beveiligd worden in dit gave land'', zegt van Haga. Ook Dilan Yesilgoz gaat veel te ver met haar uitspraken stelt de fractievoorzitter van BVNL.

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Volgens Tom van Grieken is het politieke klimaat in Vlaanderen niet anders. De ontmenselijking van rechtse politici vindt daar plaats door linkse mensen. ''Als wij maar als een virus worden gezien kan liquidatie zo plaatsvinden. Het ergste voor linkse mensen is als wij ons menselijke gezicht laten zien', aldus van Grieken. Tot slot stelt de leider van Vlaams Belang dat de haatcampagnes van linkse media moet stoppen richting rechtse politici anders loopt dit een verkeerd af. Nederland zal beter moeten weten na de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten