En dan rijdt er plots een Oekraïens pantservoertuig met hakenkruis voorbij tijdens een Duits tv-interview

Datum:
 • vrijdag 23 september 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Oekraïense soldaten hangen het nazigedachtegoed aan.  23-9-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:48

  De Duitse nieuwszender n-tv hield een interview met Oekraïense soldaten die onlangs de stad Izjoem in de regio Charkov hebben ingenomen, toen er plots een Oekraïens pantservoertuig voorbij reed met op de zijkant een hakenkruis.

  (Video verwijderd? Klik hier...)


  De beelden gingen het hele internet over en ondersteunen de bewering dat veel Oekraïense soldaten het nazigedachtegoed aanhangen. Rusland is naar eigen zeggen de speciale militaire operatie in Oekraïne begonnen om het land onder meer te denazificeren.

  oekraïens
  Foto: PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website

  Afgelopen week publiceerde het presidentiële kantoor van president Zelenski een afbeelding waarop hij poseert met een Oekraïense soldaat die een nazi-embleem op zijn uniform draagt. Deze foto is ook gemaakt in Izjoem.

  Het embleem lijkt op een symbool dat de SS gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog. De foto is stilletjes verwijderd. Eerder plaatste president Zelenski een foto van een soldaat die een symbool van de SS Totenkopf Division op zijn uniform droeg. Dat deed hij bij een bericht over Overwinningsdag. Die foto werd binnen een half uur verwijderd.

  Abrupt afgekapt

  Toen de Russische VN-gezant Dmitri Poljanski in een interview met de Britse zender Sky News zei dat dit betekent dat Groot-Brittannië een regime steunt dat nazisymbolen tentoonspreidt, werd hij abrupt afgekapt.

  “Ziedaar, de beroemde vrijheid van meningsuiting in het Westen,” schreef Poljanski op Telegram. “Nu denken ze wel 100 keer na voordat ze Russische diplomaten uitnodigen in een live-uitzending.”


  NineForNews.nl   

  0 reacties :

  Een reactie posten