De schijnheiligheid bij de NPO

Datum:
 • zondag 18 september 2022
 • in
 • Categorie:
 •  De ophef over ON is onecht. Iedereen is tegen racisme. Ook ON natuurlijk.


  Paul Cliteur 18-9-2022  Ook alle gasten daar aan tafel. Het gehele programma legt daarvan getuigenis af. De lijn van het programma was: racisme komt voor bij “wit”. Het komt voor bij “zwart”. En het is verwerpelijk. Helaas komt racisme ook voor bij BIJ1, zoals het item duidelijk maakte. En zoals BIJ1 dus zelf ook zegt.

  Dat doet pijn. Dat irriteert de wokies en politiek correcten natuurlijk. De andere omroepen grijpen dit gecreëerde incidentje aan om hun eenzijdige programma’s te mogen blijven maken.

  Ze willen de zendtijd onder elkaar blijven verdelen en hebben geen zin een omroep toe te laten die minstens 20 procent van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt.

  Dus de hele bevolking moet meebetalen, maar de Hilversumse elite wil blijven vertellen wat wel en niet gezegd mag worden.

  Het is allemaal hoogst paternalistisch, maar dat moet worden gemaskeerd met hoogdravende frasen over “journalistieke kwaliteit” en een Mediawet die tendentieus wordt uitgelegd. Het grote publiek herkent deze schijnheiligheid wel, denk ik.

  --------------------
  Paul Cliteur is de schrijver van De filosofie van mensenrechten (1997).

  0 reacties :

  Een reactie posten