De Jong (PVV) vreest 'enorme pensioenkortingen' door nieuw pensioenstelsel

Datum:
 • zaterdag 17 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Politiek heeft mooie woorden.....

   


  MARIT NUBÉ 17-9-2022


  De Jong (PVV) vreest 'enorme pensioenkortingen' door nieuw pensioenstelsel

   Minister Carola Schouten (Pensioenen) zegt steeds dat er bij het nieuwe pensioenstelsel 'evenwichtig zal worden verdeeld'. Maar volgens PVV-Kamerlid Léon de Jong begrijpt de minister niet wat zoiets inhoudt. Hij vreest juist enorme pensioenkortingen. 'Willen wij hier met zijn allen niet nieuwe drama's voorkomen?' vraagt hij, doelend op de toeslagenaffaire.

  Politiek heeft mooie woorden dat ze de fouten rondom toeslagenaffaire niet opnieuw mogen maken. Dat we persoonlijke drama’s door slechte wetgeving moeten voorkomen,' schrijft PVV-Kamerlid Léon de Jong. Daarom is hij erg alert bij de vergaderingen over het nieuwe pensioenstelsel, want hij ziet het al helemaal fout gaan.

  Vooral op Minister Schouten heeft hij veel kritiek. "Het is toch heel gevaarlijk als de minister met een wet komt waarin staat dat er 'evenwichtig wordt verdeeld'? De minister zegt dat ook in elke persconferentie, in elk televisieoptreden: 'er wordt evenwichtig verdeeld'. Maar als je doorvraagt: wat betekent dat dan?, kan de minister geen antwoord geven, want dat is dan het pensioenfonds. En als we één ding weten: de afgelopen jaren kon worden geïndexeerd - dat is niet gebeurd - het is zwaar onevenwichtig. Daar hebben heel veel ouderen en heel veel werkenden heel veel last van. Evenwichtigheid bij de pensioenfondsen leggen is een heel groot risico," zegt hij.

  De Jong legt uit: 'Minister neemt bewust risico op gigantische achteruitgang van pensioen. Neemt bewust het risico op onnodige kortingen bij overgang naar nieuw pensioenstelsel! Miljoenen gepensioneerden en werkenden zwaar de dupe. Ongekende schande!' Volgens De Jong 'gokt' minister Carola Schouten met de 1500 miljard euro aan pensioengeld. Hij wil dat zij hier onmiddellijk mee stopt.

  0 reacties :

  Een reactie posten