Corrupt! Motie Omtzigt naar megawinsten in energiesector WEGGESTEMD door coalitie

Datum:
 • vrijdag 23 september 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Pieter Omtzigt diende gisteren een motie in "over onderzoek naar mogelijke collusie, marktfalen en megawinsten in de energiesector."  Michael van der Galien 23-9-2022


  Je zou denken: dat is een belangrijk onderwerp. Maar de motie werd verworpen doordat de hele coalitie er tegen stemde. Alle ándere partijen waren er juist voor.

  Na de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) mochten alle partijen natuurlijk moties indienen. Als die een meerderheid behalen moet het kabinet daar dan iets mee doen. Nou ja, dat wordt verwacht van het kabinet. In steeds gevallen wordt zo'n motie gewoon genegeerd, maar goed.

  Eén van de moties die was ingediend kwam van Pieter Omtzigt. Het onafhankelijke Kamerlid beseft dat de hele energiesector corrupt tot op het bot lijkt te zijn. Mensen betalen zich een breuk - ze gaan gewoon failliet. Maar ondertussen maken energiebedrijven en ook de staat historische winsten.

  Wat is daar toch aan de hand?

  Daarom wil Omtzigt dat er onderzoek wordt gedaan "naar mogelijke collusie, marktfalen en megawinsten in de energiesector, zowel zonder als met een energieplafond."

  De héle Tweede Kamer stemde daarvoor. De héle Kamer. BBB, FVD, GroenLinks, Gündogan, Omtzigt, PvdA, SGP, BIJ1, DENK, Fractie Den Haan, Groep Van Haga, JA21, PVV, PvdD, SP, Volt. Allemaal willen ze dat hier naar gekeken wordt.

  Nou ja, allemaal... er zijn vier partijen die er anders over denken. Vier van de 20. En dat zijn - hoe kan het ook anders - de regeringspartijenCDAD66VVD en ChristenUnie. Die partijen - waarvan twee pretenderen christelijk te zijn - willen helemaal niet dat dit uitgezocht wordt.

  Corrupt! Motie Omtzigt naar megawinsten in energiesector WEGGESTEMD door coalitie

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Tja. En eigenlijk zegt dit wel gewoon alles over de versmelting tussen regering en het grote bedrijfsleven. De twee houden elkaar totaal in stand. Ze werken samen om a) lekker geld te verdienen en b) de eigen macht te vergroten. Dit natuurlijk allemaal ten koste van de gewone man en vrouw. Want die moeten zo klein mogelijk gemaakt en gehouden worden.

  DDS:

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Er zullen weinig zogenaamd democratische landen op deze wereld zijn die onder het mom van democratie zou corrupt zijn als Nederland is.

  Een reactie posten