Angel uit conflict gehaald tussen Hollands Kroon en de provincie over bouwverkeer datacenter

Datum:
 • vrijdag 2 september 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,

 • HOLLANDS KROON - MIDDENMEER
  Over de kruising Agriport-Koggenrandweg-N239-Coppershorn gaat geen bouwverkeer rijden voor de aanleg van datacenter B1, het derde datacenter voor techgigant Microsoft in Middenmeer.


  Winnie van Galen 2-9-2022  Die garantie biedt de gemeente Hollands Kroon aan de provincie. Daarmee is de angel uit een conflict tussen beide overheden. De provincie blokkeerde een bestemmingsplanwijziging voor de bouw van een nieuw datacenter op deelgebied B1 uit vrees dat genoemde kruising overbelast zou raken met bouwverkeer ten opzichte van het gewone verkeer. De provincie kwam toen (13 juli 2021) met een zogeheten reactieve aanwijzing waardoor de procedures voor de bouw van het nieuwe datacenter op slot kwamen te staan. Als reactie hierop stapte Hollands Kroon naar de Raad van State. Op verzoek van deze hoogste bestuursrechter past Hollands Kroon in overleg met de provincie de formulering zodanig aan dat de verkeersveiligheid op de kruising Agriport-Koggenrandweg-N239-Coppershorn is gewaarborgd.

  Slecht signaal

  De aanpassing van het bestemmingsplan wordt in september of oktober ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Volgt er een akkoord dan kan Microsoft verder met het regelen van de vergunningen voor de komst van het datacenter op deelgebied B1. Ten zuiden van dit terrein wordt momenteel gewerkt aan de bouw van Microsoft tweede datacenter in Middenmeer op bedrijventerrein het Venster-West.


  Wethouder Mark Versteeg van Hollands Kroon maakte duidelijk blij te zijn met de ontwikkelingen. ,,Ik beschouw het als een slecht signaal als overheden tegenover elkaar komen te staan.’’


  Het gebied tussen Cultuurweg en snelweg A7 in Middenmeer waar het derde datacenter van Microsoft is gepland.

  Het gebied tussen Cultuurweg en snelweg A7 in Middenmeer waar het derde datacenter van Microsoft is gepland.
  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  "De aanpassing van het bestemmingsplan wordt in september of oktober ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd."
  Die hele poespas tussen Provincie en Gemeente diende als een soort van toneelspel en nergens anders toe dan het misleiden van burgers. Het zal veel burgers van Hollands Kroon toch benieuwen hoe de groene partijen tegenover de komst van nog een energie slurpend DATA CENTRE staan. Op zijn minst mag toch verwacht worden dat in ieder geval de PvdA, Groen Links en zeker D'66 tegen de komst van een 3e datacenter zullen stemmen gezien de Haagse groene dwazen met idioten Jetten en Kaag fier aan de leiding van verwoestend Nederland.
  Als energie dermate schaars wordt(voorde burgers in ieder geval) dan is het moeilijk voor te stellen dat de beleidsmakers van Microsoft überhaupt wel een Data Centre willen, of er moeten met de politiek geheime afspraken zijn gemaakt dat ze verzekerd zijn en blijven van Energie.

  Een reactie posten