Wilders bezorgd om inflatie: 'Minister Kaag zwijgt'

Datum:
 • vrijdag 5 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De inflatie in de maand juli komt uit op 10,3 procent, waarmee de inflatie voor het eerst sinds september 1975 hoger uitkomt dan 10 procent.


  Bart Reijmerink 5-8-2022


  PVV-voorman Geert Wilders maakt zich grote zorgen om deze flinke stijging, volgens het Kamerlid 'trekken veel mensen het echt niet meer'.

  De inflatie is in de maand juli vooral gestegen door de energieprijzen en de huurprijzen. Zo lag de gemiddelde energieprijs tweemaal zo hoog als in 2021 (108 procent hoger). Ook stegen de huren gemiddeld met drie procent. 

  De voedselprijzen liggen op dit moment 12,3 procent hoger dan een jaar eerder. Met name de prijzen voor graan, zuivel en suiker zijn explosief gestegen.

  Volgens PVV-leider Geert Wilders is het enorm zorgwekkend dat de minister van Financi├źn, Sigrid Kaag, zich meer bekommert om buitenlandse aangelegenheden dan aan de situatie in Nederland.

  Als het aan Wilders ligt gaat de Tweede Kamer zo snel mogelijk het huidige kabinet naar huis sturen.

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De hoge graanprijzen kunnen nooit veroorzaakt worden door de oorlog in Oekraïne want de graanproductie van dat land betreft slechts 4% van de wereldproductie. Dat willen politiek en media ons graag doen geloven maar het is niet zo. Voor wie het niet gelooft maar regering en media wel: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/03/17/landbouwministerie-oekraine-graanoogst-in-goede-staat

  Een reactie posten