Wás er wel een kort geding tussen veilingbedrijf en gemeente Den Helder over kunstcollectie Rob Scholte...? De gemeenteraad hoort dat pas over een maand

Datum:
 • donderdag 25 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - BVA en de gemeente willen niets vertellen over dat vermeende kort geding.


  Delano Weltevreden 25-8-2022  De gemeenteraad krijgt pas eind september van het college te horen of er echt een kort geding is geweest tussen veilingbedrijf BVA en de gemeente Den Helder over de kunstcollectie van Rob Scholte.

  Het Amsterdamse gerechtshof moest een besluit nemen over de veiling van de kunstcollectie door de gemeente. De stadsadvocaten hebben het hof in juni verteld dat BVA de kunstcollectie niet langer wilde opslaan, omdat er maar geen toestemming kwam om te veilen. Het bedrijf had, aldus de advocaten, de voorzieningenrechter gevraagd de gemeente te dwingen de collectie naar een andere locatie te verplaatsen. Dat zou de rechter hebben geweigerd. BVA zou vervolgens in hoger beroep zijn gegaan.


  BVA en de gemeente willen niets vertellen over dat vermeende kort geding. Advocaat Ina Molenaar, die Scholte vertegenwoordigde, zegt dat er geen enkel bewijs is geleverd dat die rechtszaak heeft plaatsgevonden. Bij de rechtbanken Noord-Holland en Midden-Nederland zijn geen rechtszaken bekend van BVA tegen de gemeente Den Helder.


  Uitspraak

  Fractievoorzitter Marinus Vermooten van SAS wil daarom dat het college vertelt of er echt een kort geding is geweest. De uitspraak moet openbaar worden gemaakt, zegt hij. Als er geen rechtszaak is geweest, wil hij weten waarom het hof is verteld dat dit wel het geval was. Vermooten wil dan ook graag weten wie heeft besloten dat het hof verkeerd moest worden geïnformeerd.

  Het college had uiterlijk 15 september antwoord moeten geven op de schriftelijke vragen. Vanwege het zomerreces lukt dat niet, zeggen burgemeester en wethouders. Eind september komen de antwoorden, belooft het college.


  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Rob moet en zal kapot! Dit is Nederland.

  Anoniem zei

  Dat Rob Scholte kapot moet is al weerzinwekkend van politiek en rechterlijke macht, maar wat de Nederlandse bevolking aangedaan wordt en gaat worden is met geen pen te beschrijven.
  De Omvolking gaat nog niet snel genoeg, dus dan maar weer een paar prikken en als het dan nog te langzaam gaat dan maar een kernoorlog.
  Als Willem Alexander en zijn bruid plotseling op vakantie gaan en Rutte & C0 gaan volgen dan is de 3e Wereldoorlog zeer nabij en als het aan D'66 ligt waren ze er al aan begonnen gezien de agressieve uitspraken van deze uiterst gevaarlijke man en onbenul Ollongren.

  Anoniem zei

  " BVA en de gemeente willen niets vertellen over dat vermeende kort geding."
  Als zowel Gemeente als BVA niets willen zeggen dan kan men er vergif op innemen dat er helemaal geen kort geding is geweest en dat het voor de zoveelste keer gaat om het dwarszitten van Rob Scholte.
  waarom de rechterlijke macht zo ingewikkeld doet over het openbaar maken van wel of geen kort geding is ook onbegrijpelijk. Waarschijnlijk is dat gemeente en rechterlijke macht overleggen of er een manier is om samen met de Gemeente een ontsnappingsroute te zoeken.
  Denk nou niet als argeloze burger dat zoiets onbestaanbaar is want dat is niet zo, voorbeelden te over de laatste jaren.

  Anoniem zei

  Hoezo moet dit zolang duren. In mijn ogen is dit een schuldbekentenis van de Gemeente Den Helder!

  Een reactie posten