TONEELSTUK DERDE BEDRIJF Geplaatst op 23 augustus 2022 door E.J. Bron

Datum:
 • dinsdag 23 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,

 • Decor: het zogenaamde parlement


  23-8-2022


  Hier wordt een groots toneelstuk opgevoerd. Het is een waar spektakel! Het CDA gaat nu echt voor de totale oorlog hoor! Generaal Zjoekov rukt op met zijn tanks en stalinorgels. Potjandorie nog aan toe! Verdullekes! De boze Adolf Rutte kijkt alsof hij in zijn maag gestompt wordt. “Tactische terugtocht!”, roept hij in paniek. Hare Zwaan durfde niet eens te komen en ligt nu op sterven in haar paleis. Scherpe woorden, boze blikken vliegen rond als fluitende granaten. Er wordt ritmisch met handen gehakt.

  Wat zit er nu achter dit overweldigende toneelstuk? Het CDA was trouw aan het regeerakkoord (een dictaat van Hare Kaag). Er moeten nog tienduizenden windmolens geplaatst worden en nog miljoenen mohammedanen gehuisvest. Daar is veel goedkope grond voor nodig. De boeren hebben die. Dus dan verzinnen we een stikstofprobleem waar de boeren onmogelijk iets aan kunnen veranderen en dan moeten ze dus optiefen en is die grond van ons. Maar nu waren de boeren (die vanouds op het CDA stemden) opeens zomaar boos op het CDA! Ja, je verzint het niet! Daarom hadden de regeringstoneelspelers een toneelstuk bedacht, zodat het net zou lijken alsof het CDA na een lang en zwaar gewetens(!)proces nu weer helemaal achter de boeren stond.

  KABOEM!!! 2030 is niet meer heilig!!! Ja, op de meeste plaatsen natuurlijk wél, hoor, maar op een paar plaatsen moeten we de boeren misschien iets meer ruimte geven. Die stikstofmaatregelen gaan dus onverkort door, alleen krijgen een paar boeren misschien een paar maanden uitstel van executie.

  In de pauze van het toneelstuk kwamen een paar van de hoofdrolspelers bij elkaar staan. “Kwam ik een beetje overtuigend over?”, vroeg de een. “Kerel, ik dacht dat je me een klap ging geven!”, riep de ander. Ze proestten het uit van het lachen (foto boven).

  Het was een mooi toneelstuk. Heel Nederland is er vast weer ingetrapt. Er zal NIETS veranderen. Het kabinet blijft zitten, de stikstofterreur gaat onverkort verder (met hier en daar misschien een paar weken respijt)…

  Door:
  Kafir”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten