Texelaars met een eigen huis kregen tot nu toe geen bijzondere bijstand voor de gestegen energiekosten. Nu wel, en met terugwerkende kracht

Datum:
 • donderdag 25 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  DEN BURG - Texelaars met een eigen woning hadden tot nu toe geen recht op bijzondere bijstand voor de gestegen energiekosten.


  Anja Roubos - 25-8-2022


  Maar de gemeente laat nu de zobijzonder Bijgenaamde vermogenstoets achterwege. En dat gebeurt met terugwerkende kracht.

  Minima kunnen op dit moment 800 of 900 euro extra steun krijgen via de gemeente: alleenstaanden krijgen 800 euro, alleenstaande ouders, gehuwden en samenwonenden 900 euro. Daar komt nog eens 500 euro bij zodra de overheid meer gelden aan de gemeente beschikbaar stelt. Het Rijk heeft besloten tot verhoging van de steun wegens de verdere stijging van de energiekosten.

  Texel was vroeg met het verlenen van deze bijzondere bijstand. Vooruitlopend op informatie van het Rijk werd in januari al een tijdelijke regeling in het leven geroepen. Daarbij werd het beleid van de bijzondere bijstand gevolgd, waar de vermogenstoets bij hoort.

  Vragen

  Op Texel kwamen daarover vragen binnen, evenals twee bezwaren tegen afwijzing op grond van de toets. Dat was reden voor het college om de vermogenstoets te heroverwegen.

  Nu het Rijk meer informatie heeft verstrekt en uit de cijfers blijkt dat er voldoende budget is om de financiële toets te laten vallen, heeft het college besloten dit te doen. Dit maakt de aanvraagprocedure voor inwoners ook eenvoudiger.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten