Kritische arts geblokkeerd op LinkedIn: dit artikel was de aanleiding

Datum:
 • dinsdag 2 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Een beleid van vertrouwen op overheid en RIVM was bepaald geen goede strategie .... 


  Robin de Boer 2-8-2022  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:14

  Zorgminister Ernst Kuipers kondigde enkele dagen geleden een nieuwe vaccinatieronde aan. Huisartsen waren daar nog niet over ge├»nformeerd. Dat roept vragen op, schrijft huisarts Jan Vingerhoets op zijn website.

  Veel van zijn collega’s vinden hem te kritisch en vertellen hem dat hij gewoon moet vertrouwen op wat overheid en RIVM zeggen. “Dat werkt voor mij niet,” benadrukt hij.

  Want wat hebben de overheid en het RIVM de afgelopen jaren zoal beweerd? “Het kan een paar weken duren, maar dan is alles weer terug naar normaal.”

  Duizelingwekkende staat van dienst

  Of wat dacht je van deze: “De vaccins zijn uit en te na onderzocht.” Vingerhoets wijst erop dat het onderzoek van begin tot eind werd uitgevoerd door de fabrikant zelf. “Die heeft een duizelingwekkende staat van dienst op het gebied van fraude, misleiding en bedrog en hield haar interne veiligheidsrapport geheim.”

  Of deze: “Vaccinatie kent geen bijwerkingen.” De huisarts merkt op dat de coronavaccins een afname van vruchtbaarheid bij mannen veroorzaken, die zich na enkele maanden herstelt. “Maar hoe zit dat na een boostertje of twee, drie?” vraagt hij.

  Onze overheid beloofde ook dat ‘vaccinatie beschermt tegen Covid-19’. “Kijk om je heen: mensen zijn, zelfs na vier prikken, nog gewoon vatbaar,” aldus Vingerhoets.

  Bepaald geen goede strategie

  “Kritische dokters zouden naar mijn idee hun visie met regelmaat op grond van de praktijk moeten evalueren. Wie dat doet, kan niet anders dan vaststellen dat een beleid van vertrouwen op overheid en RIVM bepaald geen goede strategie was.”

  Kort nadat hij zijn artikel op LinkedIn had gedeeld, werd hij geblokkeerd. Ook werd het artikel verwijderd. Vingerhoets laat weten dat hij protest zal aantekenen. “Censuur van een open debat is immers onacceptabel.”
  0 reacties :

  Een reactie posten