Gouverneur DeSantis (Florida) wil actie ondernemen tegen ESG

Datum:
 • maandag 1 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  ......een bedreiging voor de Amerikaanse economie.


  1-8-2022

  Gouverneur DeSantis (Florida) wil actie ondernemen tegen ESG


  Auteur: Jannis Falkenstern,

  PUNTA GORDA, Florida: Gouverneur Ron DeSantis zei op 27 juli dat hij van plan is actie te ondernemen tegen de milieu-, sociale en corporate governance (ESG)-beweging, en noemde het een bedreiging voor de Amerikaanse economie.

  “Het gebruik van de macht van het bedrijfsleven om een ideologische agenda aan de samenleving op te leggen, is een alarmerende trend”,

  zei DeSantis in een verklaring.

  “Van Wall Street-banken tot enorme vermogensbeheerders en grote technologiebedrijven, we hebben gezien dat de zakelijke elite hun economische macht gebruikt om het land beleid op te leggen dat ze niet via de stembus konden bereiken.”

  De meeste Amerikanen zijn zich niet bewust van wat ESG is en wat het doel ervan is, en “het benutten van de macht van het bedrijfsleven om een ideologische agenda aan de samenleving op te leggen” is een “alarmerende trend”, zei DeSantis.

  Morgan Stanley Capital International (MSCI), een investeringsonderzoeksbureau in New York, beschreef ESG als

  “beleggen als het in overweging nemen van milieu-, sociale en governancefactoren naast financiële factoren in het besluitvormingsproces voor beleggingen.”

  Maar sommigen zien de beweging als een sinistere kracht. James Lindsay, de auteur van “Race Marxism“, beschreef ESG als een

  “wapen in de handen van ‘sociale rechtvaardigheidsstrijders’ om bedrijven neer te halen en een hulpmiddel in de handen van degenen die ‘één wereldregering’ willen opleggen.”

  De voorzitter van het Florida House, Paul Renner, zei op de persconferentie van woensdag dat ESG “een wereldwijde elite is die het Amerikaanse kapitalisme tegen ons bewapent”, waardoor het zowel een nationaal veiligheidsprobleem als een “probleem voor de portemonnee” wordt.

  Hij waarschuwde dat het bewandelen van deze weg ertoe zou leiden dat bedrijven “afgeknepen” worden van hun vermogen om financiering te krijgen en hetzelfde geldt voor de landbouw.

  “Dus, als je een vleeseter bent, bereid je dan voor”, waarschuwde hij. “Ze zijn tegen vlees en dus drijven ze de voedselprijzen op – deze mensen kan het niet schelen – (ze) zullen onze grenzen openen, onze landbouwsector verstikken en dit land in feite verzwakken voor hun eigen agenda.”

  Justin Danhof, hoofd corporate governance bij Strive Asset Management, vertelde de menigte in Tampa dat Amerika, na 250 jaar geleden de vrijheid te hebben uitgeroepen, strijdt tegen een nieuwe monarchie,

  “het is eigenlijk een gigantisch ideologisch kartel.”

  Danhof legde uit dat Amerika drie grote vermogensbeheerders heeft, BlackRockState Street en Vanguard die meer dan $ 20 biljoen aan activa beheren.

  “Ze gebruiken hun aandeelhoudersstem en hun financiële invloed om het bedrijfsleven te politiseren over kwesties variërend van klimaat tot sociale rechtvaardigheid. Deze grote drie transformeren het weefsel van de Amerikaanse samenleving op manieren waar een meerderheid van de Amerikanen het niet mee eens is”, zei hij. “DeSantis zegt tegen de grote drie: ‘U gaat bedrijven niet politiseren met pensioengeld.'”

  De voorgestelde wetgeving van DeSantis zal het statuut voor misleidende en oneerlijke handelspraktijken van Florida wijzigen om discriminerende praktijken door grote financiële instellingen te stoppen op basis van ESG-maatstaven voor sociale kredietscores.

  Naast de wetgeving zal DeSantis een update voorstellen van de fiduciaire taken van de State Board of Administration Beheerders van beleggingsfondsen en beleggingsadviseurs om factoren te definiëren waarmee fiduciaires rekening moeten houden bij het nemen van investeringsbeslissingen. ESG-criteria, milieu-, sociale of corporate governance-factoren zullen niet worden opgenomen, aldus het bureau van de gouverneur in een schriftelijke verklaring.


  De gouverneur zei te hopen dat Florida het voortouw zal nemen om gelijkgestemde staten ertoe te brengen een stemblok voor het pensioenstelsel te creëren.

  “Veel van deze staten zouden samen kunnen komen, en we zouden veel geld hebben, veel stemrecht. We zouden een echte controle kunnen zijn tegen veel van de excessen die we hebben gezien en waarschijnlijk genoeg middelen hebben om veel dingen te herstellen, “zei hij.

  ***

  Bron hier.
  0 reacties :

  Een reactie posten