Euroforie deel 3: Pepijn van Houwelingen en Paul Buitink over de toekomst van de euro

Datum:
 • woensdag 17 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Paul Buitink in gesprek met Pepijn van Houwelingen, FVD-woordvoerder financiën.


  16-8-2022


  Zie HIER


  Euroforie deel 3: Pepijn van Houwelingen en Paul Buitink over de toekomst van de euro  In dit laatste deel van het drieluik over de euro gaat Paul Buitink in gesprek met Pepijn van Houwelingen, FVD-woordvoerder financiën in de Tweede Kamer. Zij richten de blik op de toekomst: is de euro nog te redden, of is het tijd om na te denken over alternatieven?


  Bedrijfseconoom Paul Buitink gaat op zoek naar antwoorden. Hij maakte voor blckbx een drieluik over de euro: over het verleden, het heden en de toekomst. Voor het eerste deel ging hij in gesprek met prof. dr. Arjo Klamer, hoogleraar Culturele Economie. Voor het tweede deel besprak hij het heden met financieel geograaf prof. dr. Ewald Engelen. In dit slotstuk bespreekt Buitink met Pepijn van Houwelingen wat de opties zijn voor de toekomst.


  Doorgaan of uitstappen?


  Met een torenhoge inflatie die maar blijft stijgen, dreigt er een nieuwe eurocrisis. In een poging het tij te keren, verhoogde de Europese Centrale Bank onlangs voor het eerst in elf jaar de rente, maar is dat genoeg?


  Forum voor Democratie (FVD), de partij waarvoor Van Houwelingen in de Tweede Kamer woordvoerder financiën is, ziet Nederland het liefst zo snel mogelijk de Europese Unie verlaten en uit de euro stappen. Maar hoe dan? Hoe realistisch is het om te proberen de gulden weer in te voeren? En als dat niet mogelijk blijkt, zijn er dan nog meer alternatieven, zoals Bitcoin of misschien wel de Forumcoin?


  In een onderhoudend gesprek, waarbij Buitink en Van Houwelingen het niet altijd met elkaar eens zijn, bespreken zij de mogelijkheden voor de toekomst van ons monetaire stelsel.


  Paul Buitink is bedrijfseconoom en managing director van Holland Gold.


  Redactie Blckbx
  0 reacties :

  Een reactie posten