Er is iets vreemds aan de hand met het oversterftecijfer

Datum:
 • dinsdag 30 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Schokkend


  Robin de Boer 30-8-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:24

  Nog niet zo heel lang geleden werden we dag in dag uit gebombardeerd met cijfers over het aantal coronadoden. Het leek alsof niets anders ertoe deed. Nieuwssites en tv-zenders hielden het aantal sterfgevallen nauwkeurig bij om ons warm te maken voor lockdowns en beperkingen. We moesten immers oma redden.

  Nu sterven er veel meer mensen dan normaal en horen wij daar vrijwel niets over. Waarom wordt er op tv niet onafgebroken gediscussieerd over de oversterfte? In heel veel landen is er sprake van. Ook kampen veel landen met dalende geboortecijfers, ontdekte de Zweedse journalist Peter Imanuelsen.

  In Duitsland zijn in het eerste kwartaal 12 procent minder baby’s geboren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021 en in Nederland 11 procent minder baby’s.

  Schokkend

  De sterfte is niet het gevolg van corona. In Engeland en Wales werden in week 32 maar liefst 10.355 sterfgevallen geregistreerd. Dat zijn er 1000 meer dan normaal. Het sterftecijfer ligt daar 10,1 procent hoger dan het vijfjaargemiddelde, aldus Imanuelsen. “Dit is schokkend.” Bij ons breekt de oversterfte alle records.

  In Europa overleden deze zomer in één week ruim 10.000 mensen meer dan normaal. “Dit is verschrikkelijk,” schrijft de journalist op Substack. Hij voegt toe dat in Noorwegen in het eerste kwartaal van 2022 maar liefst 18 procent meer mensen zijn gestorven in vergelijking met 2021. Tegelijkertijd is het aantal geboorten nog nooit zo laag geweest. “Dat is niet goed!”

  1101 procent hoger

  In de leeftijdscategorie 0-14 jaar is de oversterfte in Europa dit jaar een schrikbarende 1101 procent hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, ontdekte de journalist. “Waarom?”

  We gingen in lockdown om overlijdens te voorkomen en nu er heel veel mensen sterven, stelt vrijwel niemand vragen en wordt er nauwelijks over gesproken. 


  0 reacties :

  Een reactie posten