blckbx today:

Datum:
 • maandag 22 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Dubieuze vaccin-denktank in 2019 al actief | Tim Douwsma | Verkiezingsmanipulatie VS
  22-8-2022
  Volgens neurowetenschapper Sam Harris was er een samenzwering tegen Trump om hem de verkiezingen in 2020 te laten verliezen. Reden hiervoor zou zijn geweest om de democratie te redden. Maar in hoeverre is dit legitiem en welke parallellen zijn er met Europa? Uit WOB-documenten is gebleken dat een jaar voor de coronasituatie het Rijk al een 'Denktank desinformatie' had opgericht om het publiek en de media te beïnvloeden over vaccins. Dat en meer in blckbx today.


  Maandag 22 augustus 2022

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - De invloedrijke Amerikaanse neurowetenschapper en auteur Sam Harris zei dat er een samenzwering was tegen Trump om hem de verkiezingen in 2020 te laten verliezen. Reden hiervoor zou zijn geweest om de democratie te redden. Maar in hoeverre is dit legitiem en welke parallellen zijn er met Europa? Historicus Laura Slot duidt deze kwestie.

  - Dankzij de inzet van twee data-analisten is uit WOB-documenten gebleken dat een jaar voor de coronasituatie het Rijk al een 'Denktank desinformatie' had opgericht om het publiek en de media te beïnvloeden over vaccins. Deze denktank bestond uit 35 experts die samenwerkten met big tech-bedrijven. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook erin en praat ons bij.

  - Met het najaar in zicht heeft de culturele sector zich al bewapend met een maatregelenladder tegen het coronavirus. Zanger en presentator Tim Douwsma keert zich al langer tegen het coronabeleid en zag de gevolgen voor zijn carrière. Hij is echter positief en vertelt meer over zijn nieuwe initiatief Univibes.

  - Desk: Historicus Laura Slot, artiest Tim Douwsma en onderzoeksjournalist Daan de Wit 

  Presentatie: Sanae Orchi


  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.


  blckb22-8-2022

  0 reacties :

  Een reactie posten