Texel is kabinetsbeleid zat en roept vrijdag onafhankelijkheid uit

Datum:
 • donderdag 7 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Eilandbewoners willen met ludieke actie serieus boodschap overbrengen. 


  7-7-2022


  Op het eiland Texel zijn ze het kabinetsbeleid omtrent stikstof en visserij meer dan zat. Daarom heeft een aantal eilandbewoners een bijzondere actie bedacht: ze willen onafhankelijk van Nederland verder. Vrijdag gaat men de ‘Vrije Republiek Tessel’ uitroepen inclusief een kabinet. 

  De actie is niet serieus bedoeld, zo benadrukken initiatiefnemers tegenover het NH Nieuws. Maar de boodschap die ze ermee willen uitdragen is wel degelijk serieus: “Het landelijke stikstof- en visserijbeleid dreigt Texel geheel maatschappelijk te ontwrichten”, vertelt Arnold Langeveld, een van de initiatiefnemers, tegenover het medium. “De landbouw, economie en leefbaarheid op Texel worden volledig verwoest. Met deze publieksvriendelijke actie, die door boeren, vissers en burgers gezamenlijk wordt gevoerd, willen wij hiervoor de aandacht vragen.”

  Er is zelfs al een heus Tessels kabinet gevormd inclusief minister-president. Dat zal een bekende Nederlander zijn, onthult de organisatie. In het kabinet is onder andere plaats voor een minister van Schaap. Het kabinet zal aanstaande vrijdag worden gepresenteerd. Daarnaast worden er onder meer alternatieve paspoorten en andere materialen gepresenteerd die bij onafhankelijkheid passen. 

  NieuwRechts 

  0 reacties :

  Een reactie posten