Ranzige NPO en 'hoogleraar' werken samen om boeren te demoniseren: 'Ze wijzen democratie af!'

Datum:
 • maandag 4 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  

  Het is te ranzig voor woorden wat er gebeurt in Nederland, maar juist daarom moeten we erover spreken.

  Michael van der Galien 4-7-2022  De media, politiek én 'intellectuele elite' werken namelijk samen om boeren te demoniseren - en niet alleen hen, maar álle critici van het kabinet... Daarbij worden ze continu weggezet als 'vijanden van democratie,' wat een vieze vuile leugen is.

  Dit is dus typerend voor de tijden waarin wij leven: in plaats van dat 'intellectuelen' en 'journalisten' de macht controleren nemen ze het voor hen op... en doen ze er alles aan om critici van diezelfde macht kapot te maken.

  De NPO en 'hoogleraar rurale sociologie' (LOL, HAHA, WATSKEBEURT!) moeten zich werkelijk kapotschamen. Wat ze hier verkondigen is namelijk gewoon niet waar. Deze boeren wijzen de democratie helemaal niet af. Er is helemaal niet democratisch besloten om de boeren kapot te maken. Er is geen referendum over geweest, de hele vraag heeft niet voorgelegen aan kiezers. Misschien dat het deel uitmaakte van een heel pakket aan ideeën en plannen, maar dat is het dan wel.

  Maar zelfs in dat geval moet je kijken naar CDA en VVD, twee partijen die vanouds tegen dit soort walgelijke praktijken waren. Mensen die op die partijen stemden bij de verkiezingen dachten echt niet dat ze daarmee stemden op 'onteigen de boeren.' Niet eens bijna.

  En trouwens, uit alle onderzoeken blijkt dat de meerderheid van het volk achter onze boeren staat. Mensen willen helemaal niet dat boeren onteigend worden. En zelfs dat deel van de bevolking dat de gestoorde stikstofdoelen wél steunt vindt het ook prima als dat op andere manieren kan (wat natuurlijk zo is).

  Daar komt nog iets anders bij. In onze opvatting van democratie is het niet alleen 'wat de meerderheid wil'. Nee, onze opvatting van 'democratie' betekent ook dat de minderheid beschermd wordt tegen de meerderheid. Dit doen we door bepaalde rechten op te nemen in internationale verdragen en in de grondwet. Die rechten heten dan ook mensenrechten en/of grondrechten.

  Het eigendomsrecht is zo'n mensenrecht en grondrecht bedoeld om a) de burger tegen de staat te beschermen en b) om de minderheid tegen de meerderheid te beschermen. Het eigendomsrecht staat zelfs aan het fundament van de hele moderne westerse samenleving. Nee, dit verzin ik niet. Dit is een algemeen bekende opvatting in juridische kringen.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Er zijn maar twee groepen die dat afwijzen: fascisten en communisten. Raad eens bij de NPO, veel 'intellectuelen,' én de moderne kartelmedia horen?

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten