Pieter Omtzigt toont met één tweet hypocrisie van Belastingdienst: 'Helaas op plekken verrot'

Datum:
 • woensdag 13 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Dat ze bij de Nederlandse Belastingdienst niet helemaal eerlijk zijn, was al langer bekend.


  12-7-2022  Maar langzaam maar zeker komt er steeds meer naar buiten over de frauduleuze praktijken bij deze overheidsinstantie. Het Financieel Dagblad onthulde deze week hoe ze bij de Belastingdienst op illegale wijze het Amerikaanse techbedrijf Uber hielpen. 

  Uber wilde in 2015 haar omstreden verdienmodel legaal maken en vond daarbij volgens de krant een welkome bondgenoot in de Nederlandse Belastingdienst. Uit de Uber Files blijkt dat hoge belastingambtenaren regels overtraden, belastingverdragen in de wind sloegen en andere Europese landen schoffeerden met uiteindelijk maar een groot doel: het Amerikaanse bedrijf beschermen en helpen. De Belastingdienst lekte onder meer bewust informatie en traineerde en vertraagde het onderzoek dat andere lidstaten naar Uber hadden geopend. 

  Ook zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt is inmiddels op de hoogte van het nieuws. ‘De Belastingdienst hielp het Amerikaanse Uber, dat wetten overtrad’, schrijft hij op Twitter. ‘Een paar deuren verder werden toeslagenslachtoffers, ook als zij geen enkele of slechts een kleine fout gemaakt hadden, door de Belastingdienst kapot gemaakt. De Belastingdienst is helaas op plekken verrot.   NieuwRechts  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het zou mooi zijn als Pieter Omtzigt ook zo zijn best zou doen voor het autochtone deel van de Nederlandse bevolking, maar helaas op de onderwerpen die dat deel van de bevolking betreffen geeft hij nooit thuis en stem bij iedere ingediende motie vrijwel altijd met het kartel mee.

  Een reactie posten