Peiling! VVD verliest weer 2 zetels: BBB 20, VVD 21

Datum:
 • maandag 11 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De VVD heeft weleens betere tijden gekend.    Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat de VVD electoraal echt in de problemen zit, en dat komt grotendeels door de stikstofcrisis. Sinds 12 juni heeft de VVD namelijk twee virtuele zetels meer ingeleverd. Daardoor komen de Ruttianen uit op 21 zetels... Dat is er maar één meer dan de virtuele nummer twee, de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas.

  De VVD heeft weleens betere tijden gekend. Sterker nog, de partij stort langzaam maar zeker gewoon in elkaar. Waar de VVD bij de verkiezingen van vorig jaar nog 34 zetels kreeg zijn daar er nu nog maar 21 van over. Dat maakt de VVD virtueel nog steeds de grootste partij van het land, maar het is maar één zetel meer dan de nummer twee, BBB. Aldus Maurice de Hond.

  Doordat de VVD nu 21 virtuele zetels heeft, D66 13, de ChristenUnie 7 en het CDA slechts 6 komt de coalitie als geheel nu uit op 47 magere virtuele zeteltjes. Dat is niet eens bijna genoeg voor een regeringsmeerderheid.

  Peiling! BBB zit VVD op de hielen met nog maar 1 zetel verschil... en Nederlanders hopen dat het kabinet heel snel valt

  Met andere woorden, Nederlanders zijn klaar met Rutte IV en de partijen die er deel van uitmaken. En ja, dat was al zo, maar nu met de boerencrisis is dat alleen maar meer zo geworden. Niet zo gek, want volgens De Hond heeft 52% van de Nederlanders begrip voor de acties van de boeren (dat vind ik een te laag cijfer, volgens mij is het hoger)... en onder CDA'ers en VVD'ers is dat begrip ook behoorlijk groot. Dit terwijl de partijleiding de boeren juist de oorlog heeft verklaard.

  Peiling! BBB zit VVD op de hielen met nog maar 1 zetel verschil... en Nederlanders hopen dat het kabinet heel snel valt

  Hier zie je dus dat meer dan de helft van de mensen die vorig jaar op de VVD stemden begrip heeft voor de boeren. Onder CDA'ers is dat zelfs 70%. Geen wonder dat die laatste partij electoraal nagenoeg kapot is en de eerste langzaam maar zeker de vernieling in wordt geholpen.

  Veel van deze kiezers stappen over BBB van Caroline van der Plas, hoewel er op haar houding ook het één aan te merken valt. Daarnaast had ze natuurlijk al momentum in de peilingen, deels veroorzaakt doordat zij wel vaak ruimte krijgt (of kreeg; dat is opeens ook wat minder) om haar verhaal te doen bij de mainstream media, zonder dat ze haar bewust probeerden kapot te maken, zoals ze wel steevast doen bij FVD en zelfs bij BVNL.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Afijn, het lijkt er dus op dat de boerenacties weleens voor serieuze problemen konden zorgen bij CDA en VVD. Kunnen de boeren ons uit ons lijden verlossen en dit kabinet het laatste zetje geven?

  Peiling! BBB zit VVD op de hielen met nog maar 1 zetel verschil... en Nederlanders hopen dat het kabinet heel snel valt
  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten