Midden in de grootste economische crisis: Fikse salarisverhoging voor EU-ambtenaren

Datum:
 • woensdag 20 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • De inflatie is goed op snelheid gekomen. De euro neemt af in waarde. De burgers weten niet meer hoe zij zich het dagelijks leven kunnen veroorloven. Dan komt het goed uit dat EU-ambtenaren hun lonen aan de inflatie aanpassen. Hun salaris stijgt met minstens 8,5% – natuurlijk met belastinggeld gefinancierd.


  20-7-2022 

  De prijzen stijgen en stijgen. De kosten voor levensmiddelen en energie zijn voor velen nauwelijks meer op te brengen. De lonen stijgen echter niet, het geld wordt steeds minder waard. Tenminste voor de gewone burger. Want niet iedereen hoeft te vechten tegen de prijsstijgingen in de EU. Medewerkers van de Europese Unie profiteren daar zelfs van. Voor de EU-ambtenaren is er een fikse loonsverhoging van bijna 9%.

  Stijging van minstens 8,5%

  Hun salarissen stijgen met het inflatiepercentage – en dat al jaarlijks sinds 2013. Dit jaar is er derhalve sprake van een stijging van zegge en schrijve minstens 8,5%. Als graadmeter zou volgens berichten het inflatiecijfer in België en Luxemburg worden gebruikt. In deze landen bedraagt het inflatiecijfer op dit moment 9,4% en 8,5%. Over het exacte percentage van de loonsverhoging zou dus nog gediscussieerd worden.

  Salaris van von der Leyen: inclusief toeslagen bijna € 35.000,-

  Als je uitgaat van het salaris van de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dan stijgt dit naar bijna € 35.000,- inclusief toeslagen. Zoals uit Duitse media te vernemen is, mocht von der Leyen zich eind 2021 al in een stijging met € 545,- naar € 29.205,- verheugen – inclusief toeslagen maakt dat het trotse bedrag van ongeveer € 34.000,- in de maand! Met de huidige stijging zou haar salaris dus zonder toeslagen met ongeveer € 2482,- naar een aanzienlijke € 31.687,- toenemen. Geen wonder dat von der Leyen er niet in is geïnteresseerd om een einde te maken aan de crisis.

  Belastingbetalers financieren salarisverhoging

  De salarissen van alle EU-ambtenaren dienen verhoogd te worden – dat is ook in de laagste salarisschaal al enkele honderden euro´s meer in de maand. Dat mogen, hoe kan het ook anders, de belastingbetalers financieren, wier lonen niet verhoogd worden. Oftewel: terwijl de belastingbetaler nauwelijks nog zijn eigen leven kan veroorloven, moet hij de loonsverhogingen van de politieke toneelspelers bij elkaar schrapen die ons in deze ellendige crisis gemanoeuvreerd hebben. Al in 2021 verlangden de medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) met zetel in Duitsland een aanpassing van hun salarissen aan de inflatie. Destijds ging het echter nog om een inflatiecijfer van nog niet eens 2%.

  Want dat von der Leyen niet geïnteresseerd is in de zorgen en noden van de burgers, toont ze immers demonstratief iedere keer weer aan. Ze pakken alles van ons af, zodat zij steeds meer hebben. Bij de politieke groten zit het belastinggeld losjes in de zak – dat is niets nieuws. Miljarden met belastinggeld gefinancierde corona-tests, miljoenen Covid-vaccinateidoses, die bij het oud vuil terechtkomen, of met belastinggeld gefinancierde wapenleveringen aan de Oekraïne – het geld van de burgers wordt zonder met de ogen te knipperen uit het raam gegooid.

  Is men bang voor de woede van de burgers?

  Er zou al kritiek van de lidstaten komen op de aan de inflatie aangepaste salarisverhoging. Men vreest waarschijnlijk de woede van de afgezette bevolking, die zich in tijden als deze steeds opnieuw zou kunnen opkroppen. Dat echter zal de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen waarschijnlijk niet echt storen. Duitsland bereidt zich immers al voor tegen boos gemaakte burgers.

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten