-Frits Bosch- Wopke Hoekstra was financiële rampminister, KLM en ABNAMRO kosten ons miljarden. Opstappen!

Datum:
 • vrijdag 1 juli 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • ABNAMRO is een staatsbank. De Nederlandse staat heeft 56,3% van de aandelen in handen. BNP Paribas heeft belangstelling kenbaar gemaakt om de bank over te nemen. Wat een schande voor Nederland!


  1-7-2022


  De bank was tot de jaren tachtig één van de voornaamste internationale banken met een gigantisch mondiaal kantorennetwerk alwaar ik acht jaar gewerkt heb. De bank is daar geen schim meer van door mismanagement. Vooral de jaren dat Wopke Hoekstra minister van financiën was is de bank achteruit gekacheld.

  Op 5 januari 2018 stond de koers van het aandeel ABN AMRO BANK nog op EUR 28.44, op 12 november 2019 nog op EUR 29.21.

  Op 28 juni 2022 sloot de koers op EUR 10.63.E

  en snelle berekening, na de recente inkoop van 42’478’085 eigen aandelen ABN AMRO BANK, leert dat Wopke Hoekstra er niets aan gedaan heeft om de aandelen in handen van de staat (56,3%) TIJDIG tegen een goede prijs in de markt te plaatsen. Momenteel storten de aandelenbeurzen in elkaar, en ook het aandeel ABN AMRO BANK. Vergeleken met de koers van 28.44 betekent dit een daling van 63%.

  Op dit moment heeft deze “missed opportunity” van ex-minister van financiën Wopke Hoekstra de staat ruim 6,8 miljard Euro gekost, en het bedrag loopt steeds verder op. Het kost de staat dat geld, dat wil zeggen de Nederlandse staatsburgers, ons belastinggeld.

  BNP Paribas ziet in ABNAMRO een lekker hapje: hap, slik weg. Het zal natuurlijk verkocht worden als een ‘fusie’. Bullshit: inleveren heren! Schande! En is het met Fransen goed kersen eten? Wat vindt u zelf? We weten inmiddels voldoende hoe dat gaat met Air France KLM. Niet doen dus.

  We herinneren ons nog goed dat Wopke Hoekstra het nodig vond om onverhoeds 14% aandelen Air France KLM te kopen. Hoekstra zei toen “dat hij dan beter het Nederlandse geluid kon laten horen en dat hij dan beter Schiphol als hub kon beschermen met KLM als grootste gebruiker”. Beschamend. Vervolgens verloren deze aandelen 90% van hun waarde. Daaaaaag miljarden, daaaaag burgers!

  Deze dramatische acties, deze “missed opportunity”, is een enorme schande en vereist Hoekstra’s aftreden als minister. Eerst KLM, nu ABNAMRO kosten de Nederlandse burgers miljarden. Alles wat deze man aanraakt kost de burger bakken met geld. De conclusie kan helaas niet anders zijn dan dat Wopke Hoekstra volslagen incapabel is en moet opstappen. Het is meer dan genoeg geweest.

  Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

  -Frits Bosch- Wopke Hoekstra was financiële rampminister, KLM en ABNAMRO kosten ons miljarden. Opstappen!
  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Fokker? Door Mercedes kapot gemaakt ten faveure van Airbus.
  Er rijden hier TGV's door het land, zodat Frankrijk zijn kerncentrales kan laten draaien. De overproductie van stroom moet ergens naar toe.
  De franse boeren draaien op subsidie.
  Pulsvisserij (Nederlands)? Verboden, want anders kunnen de Franse vissers niet meer concureren.
  Elke paar jaar kan Nederland een kroonjuweel inleveren bij de fransen, zo lijkt het wel. De lijst is nog veel langer dan dit.

  Een reactie posten