Filmpje! Gideon van Meijeren eist Bilderberg-antwoorden van Hoekstra: 'Ik heb er recht op'

Datum:
 • zaterdag 9 juli 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Hoekstra negeert grondwet


  nn


  Eerder dit jaar vroeg Gideon van Meijeren aan minister Wopke Hoekstra wat er allemaal besproken is bij de Bilderberg Conferentie waar hij bij was. Hoekstra weigerde dat in eerste instantie omdat de inhoud "geheim" zou zijn. Van Meijeren zegt dat dit onzin is, dat alleen de identiteit van de mensen die bepaalde dingen zeggen niet gedeeld mogen worden. Ongelooflijk genoeg houdt Hoekstra zijn kaken echter nóg steeds op elkaar. Van Meijeren pikt dat niet.

  Het is natuurlijk heel gek. Een minister (en premier) gaan naar een geheimzinnige Bilderberg Conferentie, bespreken daar allemaal zaken en maken vrijwel zeker zelfs afspraken 'met internationale partners,' maar thuis willen ze daar vervolgens niets over zeggen. Merkwaardig. Om niet te zeggen anti-democratisch.

  Van Meijeren eist daarom antwoorden van Hoekstra. Dus hij stelt zijn vragen nu nóg een keer, met als uitleg dat niets Hoekstra in de weg staat om antwoord te geven. Sterker nog, volgens de Grondwet moet hij Van Meijeren gewoon eerlijk antwoord geven.

  Hoekstra verstopt zich achter de Chatham-regel, die volgens hem inhoudt dat inhoud van gesprekken niet gedeeld mag worden. Maar dat is een leugen. De Chatham Regel houdt namelijk alleen maar in dat de bron van een bepaald idee niet bekend mag worden gemaakt. Je kunt dus wel zeggen dat "er gesproken is over de noodzaak om food hubs te creëren," maar niet "wie die uitspraak deed." Hoekstra weet dat als geen ander.

  Waarom doet hij dan alsof hij dat niet begrijpt? Nou, het is eigenlijk niet eens meer mogelijk om daar een mild en schappelijk antwoord op te bedenken. De realiteit is overduidelijk dat er dingen besproken zijn die hij geheim wil houden omdat hij denkt dat wij - burgers - het besprokene niet gaan pikken. Zó simpel is het.

  Van Meijeren beriep zich overigens op de Grondwet die stelt dat elk Kamerlid recht heeft op informatie tenzij de gevraagde informatie zich verzet tegen het belang van de staat. "Het komt de regering niet handig uit" voldoet daar niet aan.

  Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

  Als je dan ziet Hoekstra daar wel aan blijft vasthouden dan kun je dus alleen maar concluderen dat dit kabinet gelooft: 'l'état, c'est moi.' Lodewijk heeft die uitspraak waarschijnlijk nooit gedaan - hoewel het wel een mooi verhaal is - maar Rutte en Hoekstra zeggen het in zoveel woorden wél. En dat is doodeng.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten