Rob de Wijk: 'Boycot Russische olie is economische oorlogsvoering, heeft niets te maken met sancties'

Datum:
  • donderdag 2 juni 2022
  • in
  • Categorie: , , , ,
  •  De boycot van Russische olie, die er aan het einde van dit jaar aankomt, heeft niets te maken met de sancties, maar alles met economische oorlogsvoering.


    Michael van der Galien 1-6-2022


    Dat zegt Rob de Wijk. En ja, voegt hij daar aan toe, het is ook nog eens puur voor de bühne.

    "Ze proberen de oorlogsvoorziening te stoppen," vat De Wijk het argument van de EU-bobo's samen, "maar dat doe je niet op deze manier... Hij kan zijn olie aan andere landen gaan verkopen." Daar bracht hoe-heet-ie-ook-alweer van Op1 tegen in dat de EU wel een gróte afnemer is, en dat hij dan dus vrijwel zeker wel minder olie gaat verkopen.

    "Ja, maar hij kan ook veel minder verkopen omdat de olieprijs gigantisch gaat exploderen de komende tijd," antwoordde De Wijk daarop. Daar komt nog eens bij dat het "dichtdraaien van de gaskraan dichterbij" komt. Kortom, Poetin "heeft ons echt in de tang... Ik heb tot nu toe geen deskundige gehoord die zegt, hij wordt hierdoor keihard geraakt."

    "Het voelt geweldig," zo'n boycot, maar je dwingt Poetin "absoluut niet" op de knieën met een olieboycot, ging hij verder. "Dit is flinkdoenerij... voor de bühne."

    "Sancties werken als je heldere doelstellingen hebt. Die zijn tegenwoordig niet meer helder... en wanneer het de ontvanger meer pijn doet dan de zender." En "dat begint nu omgekeerd te worden. Het begint denk ik, als ik het goed bekijk, ons meer pijn te doen dan de ontvanger."

    Poetin kan de olie namelijk gewoon "ergens anders verkopen," en kan ons ook nog eens bedreigen met gas. "We hebben echt wel een probleem - en dat is in belangrijke mate een zelf-gecreëerd probleem."

    Thierry Baudet: dommigheid of opzet?

    FVD-leider Thierry Baudet heeft gereageerd op de uitspraken van De Wijk bij Op1, en is het er eigenlijk gewoon keihard mee eens.

    "De Wijk heeft gelijk: de sancties raken ons veel meer dan Rusland," reageert Baudet. "Dus waarom gebeurt dit? @TijsvandenBrink: “Er zitten toch intelligente mensen in Brussel!?”Ófwel het zijn ongelooflijke idioten. Óf gebruiken ze de zelf-gecreëerde energieschaarste om hun klimaatidiotie te pushen!"

    Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

    Tja, welke van de twee zou het zijn he?

    Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
    DDS:

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Rob de Wijk en Thierry Baudet, twee van de weinige nuchtere realisten. geweldig!

    Een reactie posten