LIVE bij blckbx: boerenprotest van woensdag 22 juni

Datum:
 • woensdag 22 juni 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Woensdag 22 juni komen boeren en kritische burgers uit heel Nederland samen in Stroe om zich uit te spreken tegen de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet.  Zie Hier  De voorgestelde stikstofplannen van het kabinet zouden desastreuze gevolgen hebben. Vooral voor de landbouwsector, maar ook voor de rest van het land. Daarom staat Nederland op! Woensdag 22 juni verzamelen in de loop van de ochtend tienduizenden demonstranten zich in Stroe en om 12.00 uur gaat de manifestatie officieel van start.

  Verschillende sprekers, waaronder oud-staatssecretaris van Landbouw Hans Bleker en Farmers Defence Force-voorman Mark van Den Oever zullen de aanwezigen toespreken. De manifestatie duurt tot 15.00 uur. Zie onderaan deze pagina voor het volledige programma.

  Programma blckbx-uitzending

  Om 11.30 uur gaan we live en de uitzending duurt tot 15.00 uur. Verslaggevers David Boerstra en Erwin Taams zijn ter plaatse in Stroe om de stemming te peilen. Een helikopter filmt de manifestatie vanuit de lucht. En aan de desk in de studio beschouwt programmamaker Flavio Pasquino de situatie met diverse gasten.

  11:30 - 12:00 Voorbeschouwing
  Gasten: Marcel Crok en Gerrit Don

  Pasquino en wetenschapsjournalist Marcel Crok kijken terug op de ochtend, waarbij beelden worden vertoond van de toestromende demonstranten. Scheikundige Gerrit Don zal een chemische duiding geven aan het begrip stikstof.

  12:00 - 15:00 Live verslag demonstratie / studiogesprekken
  Gasten: Onder andere Marcel Crok en Rob Chrispijn

  Het live verslag van de demonstratie wordt afgewisseld met gesprekken in de studio.

  Uiteraard laten we om 12.00 uur live de opening van de demonstratie zien. Gedurende de middag zullen de toespraken van verschillende sprekers worden vertoond, onder meer die van oud-staatssecretaris van Landbouw Hans Bleker en die van Farmers Defence Force-voorman Mark van Den Oever. Onze reporters ter plaatse interviewen zowel prominenten als demonstranten. En politiek verslaggever Bert Brandsma gaat in Stroe in gesprek met uitgesproken critici, zoals Wybren van Haga (BVNL), Caroline van der Plas (BBB) en Roelof Bisschop (SGP).

  Rond 13.00 uur gaan mycoloog Rob Chrispijn en Marcel Crok als respectievelijk voor- en tegenstander van het stikstofbeleid met elkaar in debat.

  Studiogasten

  Marcel Crok is wetenschapsjournalist en één van de initiatiefnemers van Stichting Climate Intelligence (Clintel). Deze organisatie maakt zich hard voor een rationeel en pragmatisch klimaatbeleid. Crok was al vaker te gast bij blckbx.

  Rob Chrispijn doet als mycoloog onderzoek naar paddenstoelen en andere schimmels. Vanuit die hoedanigheid maakt hij zich zorgen om de effecten van stikstofuitstoot op de natuur.

  Gerrit Don is scheikundige.

  Programma demonstratie

  12:00 Opening (Bart Kamp)
  12:05 LTO - voorlezen boer (Sjaak vd Tak / Wim Brouwer)
  12:10 NAV (Henk Janknegt)
  12:15 NMV (Hans Bleker / Gertruud Portegies)
  12:20 Geesje Rotgers (Staf Onderzoeksredactie)
  12:40 John Spithoven (Stichting Stikstof Claim)
  12:50 Heidi en Rianne Brouwer (dochters van eigenaar demonstratieterrein)
  13:00 Bertie Steur (Boer Zoekt Vrouw)
  13:10 NVP (Bart Jan Oplaat)
  13:15 POV (Linda Verriet)
  13:20 Irene vd Marel (Stikstofkarretje - lied)
  13:35 Politiek blok
  13:55 Pastor/dominee (mevr. Vroedman, Jack Steeghs)
  14:10 Burgemeester René Verhulst (Foodvalley)
  14:20 DDB (Sieta van Keimpema)
  14:25 Farmers Defense Force (Mark den Oever)
  14:30 Afsluiting (Jeroen/Jos)
  14:45 Muziek van Mooi Wark


  blckbx
  0 reacties :

  Een reactie posten