Kabinet vraagt uitstel aan voor beantwoording vragen over World Economic Forum: ‘Je verwacht het niet!’

Datum:
 • zaterdag 11 juni 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • “We krijgen de antwoorden dus niet voor het zomerreces,” ....  Robin de Boer 11-6-2022


   Luister naar dit artikel

  NineForNews.nl
  00:00 / 02:12

  Vrijdag heeft het kabinet voor de tweede keer binnen een week uitstel gevraagd voor de beantwoording van Kamervragen over het World Economic Forum. “We krijgen de antwoorden dus niet voor het zomerreces,” verzucht FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die de vragen heeft ingediend. “Je verwacht het niet!”

  Het gaat om 10 sets vragen die zijn ingezonden op 30 mei en op 7 en 8 juni. “Ik wil u meedelen dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De reden hiervoor is dat het verzamelen van de gevraagde informatie en de interdepartementale afstemming veel tijd kost,” schrijft minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher. “Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.”

  Globalistische en antidemocratische monster

  Dinsdag vroeg het kabinet ook al uitstel aan voor de beantwoording van een Kamervraag van Van Houwelingen over de communicatie tussen ministers, staatssecretarissen en ambtenaren en het WEF. Ook in dit geval werd als reden opgegeven dat ‘het verzamelen van de gevraagde informatie en de interdepartementale afstemming veel tijd kost’.

  Ondertussen heeft Forum voor Democratie deze week weer veel nieuwe vragenlijsten ingediend over de relatie van het kabinet met het WEF. “We blijven doorgraven. We moeten, koste wat het kost, dit globalistische en antidemocratische monster uit de kast en in de openbaarheid trekken,” schrijft Van Houwelingen. FVD blijft de vervlochten relatie tussen onze overheid en het WEF ontmaskeren, voegt Kamerlid Simone Kerseboom toe.

  Rol van ons koningshuis

  De vragen, deels vervolgvragen op basis van de beruchte ‘WEF Papers’ die eind vorig jaar zijn vrijgegeven en die werden verzwegen door de mainstream media, zijn hier te vinden. Ook over de rol van ons koningshuis binnen het WEF.

  Eerder kon het WEF een door FVD opgevraagde notitie na drie maanden nog niet sturen. De partij kreeg ook geen toegang tot de Great Reset Portal. En bovendien negeert het kabinet Kamervragen van FVD over het toesturen van documenten over het WEF.
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Net zolang wachten tot er geen actieve herinnering meer over is zeker ?!

  Een reactie posten