’t Veld krijgt voorkeur bij komst arbeidsmigranten. Winkel wordt onderzocht. Anna Paulowna op lange baan

Datum:
 • woensdag 18 mei 2022
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - ’T VELD

  Inwoners van ’t Veld en Zijdewind zijn door de gemeente uitgenodigd om op maandagavond 30 mei mee te praten over de komst van logies voor zo’n honderd tot driehonderd arbeidsmigranten.


  Lars van der Bel 18-5-2022


  De bijeenkomst wordt gehouden naar aanleiding van het ’locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers’ dat vorig jaar in opdracht van de provincie en de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder werd uitgevoerd. Uit dat onderzoek kwamen veertien voorkeurslocaties naar voren voor de komst van middelgrote huisvestingsmogelijkheden (honderd tot driehonderd logies), waarvan één aan de noordkant van ’t Veld. Het betreft het gebied tussen en rondom Zwarteweg, Hartweg, Valbrugweg en De Kampen.

  De locatie is in beeld gekomen nadat rond de 1300 inwoners en bedrijven in een enquête hebben aangegeven wat zij voor mogelijkheden zien voor logies in de drie Noordkop gemeenten. Vervolgens heeft het onderzoeksbureau een locatie-analyse toegepast en 25 ’kansrijke’ locaties voor de komst logies beoordeeld op basis van mogelijkheden en wenselijkheid.

  Periferie

  De locatie aan de noordzijde van ’t Veld sprong eruit als een van de veertien overgebleven ’voorkeurslocaties’ vanwege de nabijheid van A- of N-wegen en de mogelijkheid om aan te sluiten op reeds bestaande woningbouw. Ook het feit dat het een locatie in de periferie is, en daar meer gewenst is dan elders, zorgt voor een positieve waardering in de locatie-analyse. Daarbij laat de gemeente in een reactie weten: „In ’t Veld lopen een aantal initiatieven, waardoor het voor ons logisch is om nu met deze verder te gaan.”

  Tijdens de bewonersbijeenkomst op maandagavond 30 mei zal het onderzoek verder toegelicht worden en vervolgt de gemeente de zoektocht naar een meer concrete locatie. De gemeente ziet graag dat belanghebbenden en bewoners hun stem laten horen: „Wij vinden het belangrijk dat inwoners van ’t Veld meedoen aan deze avond. Zo kan een plan ontstaan dat past in de omgeving. Voor de locatiebepaling nemen we de ideeën mee die de inwoners van het dorp tijdens de bijeenkomst laten horen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de ligging, de grootte en bereikbaarheid van de huisvestingslocatie.”

  De bijeenkomst zal worden gehouden in De Vriendschap aan de Rijdersstraat 92 in ’t Veld en duurt van 19.30 tot 21.15.

  Hollands Kroon

  Naast ’t Veld bevinden zich nog zeven van de veertien voorkeurslocaties in de gemeente Hollands Kroon. Vier daarvan zijn reeds in ontwikkeling en hebben betrekking tot huisvesting aan de Industrieweg in Middenmeer, op bedrijventerrein Robbenplaat in Wieringerwerf, op bedrijventerrein Agriport aan het Wagenpad in Middenmeer en op het terrein van het Joods Werkdorp in Slootdorp. Twee voorkeurslocaties in Breezand en Anna Paulowna laat de gemeente op dit moment voor wat ze zijn. De voorkeurslocatie rondom Winkel zal binnenkort verder onderzocht worden.

  Noordhollands Dagblad

   

  0 reacties :

  Een reactie posten